Kırklarelispor, evinde Afyonspor’a yenildi

TFF 2. Lig Beyaz Grup 3. haftasında Kırklarelispor, evinde karşılaştığı Afyonspor’a 2-1’lik skorla mağlup oldu. Maçta Okan Derici’nin penaltı golü Kırklarelispor’un tek golü oldu. Afyonspor’un gollerini Ergin Keleş ve Muhammed Mustafa Özbay kaydetti.

Maçın özeti

Maça hızlı başlayan Afyonspor, 9. dakikada Ergin Keleş’in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Kırklarelispor, 25. dakikada Okan Derici’nin penaltıdan attığı golle eşitliği sağladı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda da baskılı oynayan Afyonspor, 72. dakikada oyuna sonradan giren Muhammed Mustafa Özbay’ın şık vuruşuyla tekrar öne geçti: 2-1. Kalan sürede başka gol olmayınca Afyonspor, deplasmanda Kırklarelispor’u 2-1 mağlup etti.

Maçın istatistikleri

Maçın istatistiklerine göre, Afyonspor toplamda 15 şut çekerken, bunların 7’si isabetliydi. Kırklarelispor ise toplamda 10 şut çekti ve bunların 4’ü isabetliydi.

Topla oynama oranında Afyonspor %54, Kırklarelispor ise %46 üstünlük sağladı.

Maçta toplam 6 sarı kart çıktı. Bunların 4’ü Kırklarelispor’dan Taşkın Kartal, Erdinç Pekgöz, Furkan Fehmi Güneş ve Hasan Yurtseven’e, 2’si ise Afyonspor’dan Eray Akar ve Bartu Göçmen’e gitti.

Maçın ardından

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kırklarelispor Teknik Direktörü Mehmet Şansal, mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını belirterek, “Afyonspor’u tebrik ediyorum. Bizim için zor bir maçtı. İlk yarıda iyi oynadık ama ikinci yarıda baskıya dayanamadık. Gol yollarında etkili olamadık. Bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakacağız.” dedi.

Afyonspor Teknik Direktörü Ahmet Yavuz ise galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Kırklarelispor’u kutluyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Biz de iyi oynadık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu galibiyet bize moral verdi.” diye konuştu.

Puan durumu

Bu sonucun ardından Afyonspor puanını 7’ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Kırklarelispor ise 3 puanda kaldı ve 11. sıraya geriledi.

Beyaz Grup’ta 3. haftanın diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Exit mobile version