Ekrem İmamoğlu’ndan CHP’ye Değişim Çağrısı

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Reform Enstitüsü’nde düzenlenen “CHP’nin Yüz Yılı ve Değişim Süreci” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında CHP’nin tarihini, misyonunu ve vizyonunu değerlendiren İmamoğlu, parti içindeki muhalefetin sesini yükselttiği ve parti yönetimine eleştiri getirdiği önemli mesajlar verdi.

CHP’de Söylem ve Aktör Sorunu

İmamoğlu, konuşmasının başında CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olduğunu ve demokrasi, laiklik, sosyal adalet gibi değerleri savunduğunu hatırlattı. Ancak, son yıllarda CHP’nin seçmen nezdinde istediği karşılığı bulamadığını ve iktidar alternatifi olamadığını söyledi. Bunun nedenlerini ise şöyle sıraladı:

CHP’de Değişim Nasıl Olmalı?

İmamoğlu, konuşmasının ikinci bölümünde ise CHP’de değişim nasıl olmalı sorusuna cevap aradı. Bu konuda akademisyenlerle birlikte hazırladığı tebliğleri de paylaşan İmamoğlu, şu önerilerde bulundu:

CHP’de Değişim Rüzgarı

İmamoğlu, konuşmasının sonunda ise CHP’de değişim rüzgarının estiğini ve bunun durdurulamayacağını söyledi. İmamoğlu, şöyle devam etti:

İmamoğlu’nun yaptığı bu konuşma, Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. CHP’de değişim isteyenlerin sesi daha fazla duyulacak gibi görünüyor. CHP’nin geleceği ise bu değişime nasıl cevap vereceğine bağlı.

Exit mobile version