Külünk’ten Ali Erbaş’a FETÖ suçlaması Büyüyor! Diyanetten açıklama geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı, AKP MKYK üyesi Metin Külünk’ün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik FETÖ iddialarında bulunmasının ardından hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, Külünk’ün iddialarının asılsız olduğu ve kurumu yıpratmaya yönelik olduğu belirtildi.

Külünk’ün iddiaları nelerdi?

Külünk, 5 Eylül’de sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a üç soru yöneltmişti. Külünk, Erbaş’ın istihbarat verimlenince PKK’ya destek verdiği tespiti yapılan şirketlere fahiş ödemeler yaparak haksız kazanç sağlamalarına imkan verilmesine göz yumduğunu iddia etmişti. Ayrıca, FETÖ’cülerin halen Diyanet’te üst düzey görevlerde bulunduğunu söyleyen Külünk, bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcısının hakkında FETÖ iddiası bulunan bir kısım personele kol kanat gerdiğini ileri sürmüştü.

Diyanet’ten sert tepki

Diyanet İşleri Başkanlığı, Külünk’ün iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sayın Metin Külünk tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yer alan iftira niteliğindeki asılsız iddialarla ilgili olarak hukuki süreç başlatılmıştır. Bu tür asılsız iddiaların kurumumuzu yıpratmaya yönelik olduğu açıkça görülmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce de Külünk’ün benzer iddialarına cevap vermişti. Kurum, 2019 yılında yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde FETÖ ile irtibatlı hiçbir personel bulunmamaktadır. Bu konuda gerekli tüm tedbirler alınmıştır.” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version