Kahramanmaraş’ta Mezarlıkta Feci Kaza: 4 Ölü, 20 Yaralı

Kahramanmaraş’ta mezarlıkta defin için bekleyen kalabalığın arasına dalarak can pazarı yaşanan kazanın ardından Vali Mükerrem Ünlüer açıklama yaptı. Vali Ünlüer, faciaya neden olan kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını, sürücüsünün de gözaltına alındığını belirtti.

Kazanın Gerçekleştiği Alanda İnceleme

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, beraberindekilerle birlikte kazanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. Vali Ünlüer, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Vali Ünlüer, kazada 4 ölü, 20 yaralı olduğunu ifade ederek, “Ölü sayımız inşallah artmaz diye dua ediyoruz. Yüklü kamyon virajı alamamış, o sırada cenaze merasimi yapılıyormuş burada. Önce buradaki araçlara çarpmış ardından vatandaşlarımızın arasına girerek devrilmiş altında kalan 3 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da hastanede rahmetli oldu. Kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını öğrendik bir sorunu yok. Kamyon sürücüsü gözaltında” dedi.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Öte yandan, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olayla ilgili 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildiği öğrenildi. Savcılık, kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu. Kazada ölenlerin Mehmet Ali Çelik (55)Mehmet Emin Çelik (50)Mehmet Ali Çelik (25) ve Mehmet Emin Çelik (23) olduğu belirtildi.

Kazada yaralananlar ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kamyon Sürücüsünün İfadesi Ortaya Çıktı

Faciaya neden olan kamyon sürücüsünün ise Mustafa K. (32) olduğu ve gözaltına alındığı bildirildi. Mustafa K.’nın emniyetteki ifadesinde, “Virajda direksiyon hakimiyetini kaybettim. Fren yapmama rağmen duramadım. Önümdeki araçlara ve insanlara çarptım. Çok pişmanım. Allah’tan özür diliyorum” dediği öne sürüldü.

Exit mobile version