Gaziantep Şahinbey İlçesinde Motosiklet Kazası: 2 Yaralı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 2 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kaza Nasıl Oldu?

Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında Şahinbey ilçesi Yeşilkent Mahallesi havaalanı yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet A. (19) idaresindeki 27 AB 123 plakalı motosiklet, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrularak devrildi. Kazada, motosiklet sürücüsü Mehmet A. ile arkasında oturan Ahmet B. (18) yaralandı.

Yaralılara Müdahale

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza İle İlgili Soruşturma

Kazayla ilgili soruşturma başlatan Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı. Kaza nedeniyle havaalanı yolunda trafik akışı bir süre aksadı. Kaza yerindeki motosiklet ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Motosiklet Kazalarının Önlenmesi İçin Öneriler

Motosiklet kazalarının önlenmesi için hem sürücülerin hem de diğer araç kullanıcılarının dikkatli olması gerekiyor. Motosiklet sürücülerinin kaskeldivendizlik ve yansıtıcı yelek gibi koruyucu ekipmanları kullanmaları, hız limitlerine uymaları, trafik kurallarına riayet etmeleri ve alkollü araç kullanmamaları hayati önem taşıyor. Diğer araç kullanıcılarının ise motosikletlere karşı saygılı olmaları, onlara yeterli mesafe bırakmaları, şerit değiştirirken dikkatli olmaları ve kör noktalara dikkat etmeleri gerekiyor.

Exit mobile version