İşte CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçim kavgası

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi, CHP ve İYİ Parti arasında adaylık konusunda gerginlik yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, her ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da iddialı olduğunu söyledi. İzmir’de ise Ümit Özlale, Tunç Soyer’e rakip olacağını duyurdu.

Akşener: Her yerde aday çıkaracağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından ittifak ortağı CHP ile arasına mesafe koydu. Akşener, yerel seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Her şehirde kendi adayımızı çıkaracağız. CHP’nin Ankara ve İstanbul’u kaybetmesini göze alıyoruz” dedi. Akşener, İstanbul ve Ankara’da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylıklarını desteklediklerini ancak ikisinin de kendilerine olumlu yanıt vermediğini belirtti. Akşener, “Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” diye konuştu.

Akşener, İzmir’de de CHP ile ortak aday çıkarmayacaklarını açıklayarak, Ümit Özlale’nin ismini verdi. Akşener, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor” dedi.

Yavaş: Kendime güveniyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, Akşener’in açıklamalarına karşı sakin bir tavır sergiledi. Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan Yavaş, “Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil” dedi.

Yavaş, seçim konusunda iddialı olduğunu da vurgulayarak, “Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa… (Gülüyor) Elle gelen düğün bayram derler ya, bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız” ifadelerini kullandı.

Yavaş, CHP’nin bugün yarın adaylığını açıklamasını beklediğini belirterek, “Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum” dedi.

Özlale: İzmir sokaklarını arşınlamaya devam ediyorum

İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Ümit Özlale de sosyal medya hesabından #İzmirVarsaÜmitVar etiketiyle paylaşımlar yaptı. Özlale, katıldığı bir televizyon programında da Tunç Soyer’e göndermede bulundu.

Özlale, “İYİ Parti’nin İzmir büyükşehir belediye başkanı adayıyım. Dünden itibaren bir İzmir milletvekili değil büyükşehir belediye başkanı adayı olarak İzmir sokaklarını arşınlamaya devam ediyorum” dedi.

Özlale, İzmir’in sorunlarını sıralayarak, “İzmir’in giderek artan sorunları var. Bunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm. İzmir’in yaşlanan yapı stoğu var. Giderek artan bir trafik problemi var” diye konuştu.

Özlale, kendisine güvendiğini ve İzmir halkına projelerini anlatacağını belirterek, “Bütün İzmir’in oyuna talibim. İttifakların içinde bulunduğu süreç bizi çok iyi bir yere götürmüyor” dedi.

Exit mobile version