Yerel Seçimlerde İstanbul Adayı Kim Olacak? Fatih Altaylı’dan Çarpıcı İddialar

Yerel seçimlere sayılı günler kala, siyasi kulislerde adaylar üzerine tartışmalar devam ediyor. Gazeteci Fatih Altaylı, iktidarın İstanbul seçimleri için yaptırdığı anketlerin neredeyse hepsinde Ekrem İmamoğlu’nun öne çıktığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Efkan Ala’yı İstanbul için özel bir göreve getirdiğini iddia etti.

Anketlerde İmamoğlu Önde

Fatih Altaylı, kişisel internet sitesinde bugün kaleme aldığı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlerde en çok önemsediği kentin İstanbul olduğunu belirtti. Altaylı, AKP’nin yaptırdığı anketlerin neredeyse tamamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu’nun önde göründüğünü yazdı.

Altaylı, “Benden duymuş olmayın ama iktidar partisinin yaptırdığı hemen hemen tüm anketlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Kiminde bir, kiminde 2, kiminde 3 puan önde.” ifadelerini kullandı.

Altaylı, AKP’deki gerçek siyasetçilerin ve paralı trollerin sürekli İmamoğlu’na saldırmalarının ve başarısız göstermeye çalışmalarının bu yüzden olduğunu söyledi. Altaylı, “İktidar partisi ve destekçileri bu nedenle her şeyde İmamoğlu’nu suçluyor.” dedi.

Efkan Ala Görevlendirildi

Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’u kazanmak için eski İçişleri Bakanı ve eski AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’yı özel bir birimin başına getirdiğini de iddia etti. Altaylı, “Bu yüzden de Efkan Ala’yı İstanbul için kurduğu özel birimin başına getirmiş. Hâlâ da kendi kurduğu bir kadro ile İstanbul için doğru adayı belirlemek ve kenti yeniden AK Parti’ye kazandırmak için yoğun bir faaliyet içinde.” diye yazdı.

Altaylı, AKP’nin İstanbul adayının henüz netleşmediğini ve partide şu ana kadar öne çıkan isimlerin eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğunu belirtti. Altaylı, “Tabii Erdoğan’ın şapkadan tavşan çıkarma ihtimali her zaman var. O da ayrı.” derken, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını açıklamasının Saray’a müjde olduğunu da yazdı.

Exit mobile version