Rusya, ABD’nin Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyum silahları sağlama kararına tepki gösterdi

Rus yetkililer, ABD’nin Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyum silahları sağlama kararını sert bir şekilde eleştirdi ve içlerinden biri bu hareketi “suç eylemi” olarak nitelendirdi.

Pentagon Çarşamba günü Kiev’e ABD yapımı Abrams tankları için seyreltilmiş uranyum mühimmatı da dahil olmak üzere 175 milyon dolarlık ek güvenlik yardımı yapacağını duyurdu. Üst düzey Rus yetkililer bu hamleyi eleştirerek, Rusya’nın ABD Büyükelçiliği’nin bunun “insanlık dışı bir gösterge” olduğunu söyledi.

Seyreltilmiş uranyum mühimmatları ABD ve İngiltere dahil birçok ülke tarafından kullanılıyor. – Rusya’nın yanı sıra – yüksek yoğunluğu ve ağır zırhlı araçları delme yeteneğiyle tanınıyor, bu da onu tanklara karşı oldukça etkili kılıyor.

Rusya’nın itirazlarına rağmen askeri uzmanlar Rusya’nın da seyreltilmiş uranyum mühimmatına sahip olduğu konusunda hemfikir, ancak bu silahları Ukrayna’da kullanıp kullanmadıkları kesin olarak bilinmiyor.

Blinken, NBC News’e Ukrayna’nın karşı saldırısında ‘somut ilerleme’ kaydedildiğini söyledi

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken Perşembe günü NBC News’e verdiği demeçte , Ukrayna askeri kuvvetlerinin Rus kuvvetlerine karşı karşı saldırıda ”çok somut ilerleme” kaydetti

Exit mobile version