Ek MTV iptal edildi mi? GİB’ten açıklama geldi

Türkiye’de son günlerde ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Orta Vadeli Program (OVP) gündemi meşgul ediyor. Ek MTV’nin Anayasa Mahkemesince iptal edildiği yönünde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğu, OVP’nin ise bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı bildirildi.

Ek MTV nedir?

Ek MTV, Kahramanmaraş merkezli depremlerin zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergidir. Vergi, 2023 yılında uygulanmak üzere 2022 yılında çıkarılan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile getirilmiştir.

Ek MTV, motor silindir hacmi 1300 santimetreküpü geçmeyen otomobiller için 100 lira, motor silindir hacmi 1300 santimetreküpü aşan otomobiller için 200 lira olarak belirlenmiştir. Vergi, MTV ile birlikte iki eşit taksitte ödenmektedir.

Ek MTV iptal edildi mi?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), internet sitesinde yaptığı açıklamada, ek MTV’nin Anayasa Mahkemesince iptal edildiği yönünde yanlış ve yanıltıcı haberler yapıldığını belirtti. GİB, “Ek MTV’yle ilgili olarak Anayasa Mahkemesine açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir. Mükelleflerimizin gerçek dışı haberlere itibar etmemeleri ve ödeme süresi içinde ödemelerini yapmalarının menfaatleri gereği olduğunu önemle hatırlatırız.” ifadesini kullandı.

GİB, söz konusu verginin 31 Ağustos olan birinci taksitinin ödeme süresinin, ödemelerde kolaylık sağlanması amacıyla uzatıldığını anımsattı. GİB, söz konusu sürenin bugün gün sonunda dolacağını aktardı.

 

Exit mobile version