Filenin Sultanları, New York Times’ta Övgü Aldı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda tarih yazarak altın madalya kazandı. Filenin Sultanları, finalde Sırbistan’ı 3-1 mağlup ederek Türkiye’ye ilk kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşattı. Bu tarihi başarı, sadece Türkiye’de değil, dünyada da büyük yankı uyandırdı. Amerika’nın en önemli gazetelerinden New York Times, kadın voleybol takımının hikayesini kapsamlı bir şekilde okuyucularına aktardı.

Türkiye’nin Kahramanları

New York Times, Filenin Sultanları’nı Türkiye’nin en başarılı spor takımı olarak niteledi. Gazete, kazanılan başarının toplumsal olarak ayrışmış ülkenin çeşitli kesimlerine seslenen ve nadir görülen bir ulusal gurur kaynağına dönüştüğünü yazdı. Gazetenin haberinde, bazı aşırı muhafazakarların İslami değerlere aykırı oldukları gerekçesiyle kadınları hedef alsa da, hayranlarının takımı çok sayıda kadının toplumsal eşitliği hala ulaşamadıkları bir ülkede kadınların güçlenmesinin kusursuz bir örneği olarak gördüğü ifadeleri kullanıldı.

Zorlukların Üstesinden Gelen Bir Takım

New York Times, Filenin Sultanları’nın başarısının yüksek enflasyon, siyasi kutuplaşma ve 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremlerin ardından yavaş ilerleyen toparlanma ile mücadele eden Türkler için memnuniyetle karşılanan olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Gazete, takımın zorlukların üstesinden gelerek uluslararası alanda kendini kanıtladığını ve Türkiye’ye umut ışığı olduğunu vurguladı.

Başarıya Giden Yol

New York Times, Filenin Sultanları’nın Avrupa Şampiyonası’nda nasıl şampiyon olduğunu da detaylı bir şekilde anlattı. Gazete, takımın grup aşamasında Hollanda, Romanya ve Ukrayna’yı yenerek çeyrek finale yükseldiğini, çeyrek finalde Rusya’yı 3-0, yarı finalde İtalya’yı 3-2 mağlup ettiğini ve finalde Sırbistan’la karşılaştığını hatırlattı. Gazete, final maçının heyecanlı geçtiğini ve Türkiye’nin ilk seti 25-22 kaybettiğini ancak ikinci seti 25-21, üçüncü seti 25-21 ve dördüncü seti 25-14 kazanarak şampiyonluğu elde ettiğini yazdı.

Takımın Yıldızları

New York Times, Filenin Sultanları’nın yıldız oyuncularını da övdü. Gazete, takımın kaptanı Eda Erdem Dündar’ın tecrübesi ve liderliğiyle takımı sürüklediğini, smaçör Ebrar Karakurt’un güçlü hücumlarıyla rakip savunmaları zorladığını, libero Simge Aköz’ün savunmadaki başarısıyla takımın direncini artırdığını, orta oyuncu Zehra Güneş’in bloklarıyla rakip hücumları durdurduğunu ve pasör Cansu Özbay’ın dağıttığı paslarla takımın oyun kuruculuğunu yaptığını belirtti. Gazete, takımın diğer oyuncularının da katkılarıyla takımın bütünlüğünü sağladığını ve şampiyonluğa ulaştığını ifade etti.

Türkiye’den Tebrikler

New York Times, Filenin Sultanları’nın şampiyonluğunun Türkiye’de büyük sevinç yarattığını ve takıma tebrik mesajlarının yağdığını da aktardı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takımı telefonla arayarak kutladığını, Başbakan Binali Yıldırım’ın takımı tebrik ettiğini, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun takımı övdüğünü, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın takımı gururlandırdığını ve Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener’in takımı alkışladığını yazdı. Gazete, ayrıca sosyal medyada da takım için binlerce destek mesajının paylaşıldığını bildirdi.

Son Söz

New York Times, Filenin Sultanları’nın Avrupa şampiyonluğu ile Türkiye’ye büyük bir moral kazandırdığını ve kadın sporcuların önemini gösterdiğini sonuç olarak belirtti. Gazete, takımın gelecek hedeflerinin ne olduğunu da sordu ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda madalya mücadelesi vereceklerini duyurdu. Gazete, Filenin Sultanları’nın Türkiye’nin gururu olduğunu ve başarılarının devam etmesini diledi.

Exit mobile version