İstanbul Metro Merdivenlerinde Sabotaj İddiası

İstanbul’da metro merdivenlerinin sürekli bozuk olduğu yönündeki iddialar, iktidara yakın medya tarafından özellikle son aylarda sıkça dile getiriliyordu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) güvenlik kameralarına yakalanan görüntüler, yaşanan arızaların sabotaj olduğunu ortaya koydu. İBB, sabotaj yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyor.

Sabotaj Görüntüleri Paylaşıldı

İstanbul Gayrettepe-Zincirlikuyu arasındaki metro-metrobüs bağlantı hattında uzun bir süredir yürüyen merdivenler bozuluyor. Özellikle iş çıkış saatleri öncesi bozulan yollar, artan kalabalıkla birlikte yolcuların sıkışmasına sebep oluyor.

İBB, Gayrettepe M2 Metro hattında kameralara kaydedilen görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, kişilerin acil durum butonuna basarak yürüyen merdivenleri durdurdukları görülüyor. İBB, metro hatlarında yapılan sabotaj sonrası görüntülerden şahısları tespit etti. Tespit edilen şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

İktidara Yakın Medya Hedef Göstermişti

Metro merdivenlerinin ve yürüyen merdivenlerin İstanbul’da sürekli olarak bozulduğu yönündeki iddialar, iktidara yakın medya tarafından sıkça dile getiriliyordu. Söz konusu haberlerde, İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef alınıyordu.

İktidara yakın medya, metro merdivenlerinin bozuk olmasını belediyenin ihmali ve yetersizliği olarak göstermeye çalışmıştı. Ancak sabotaj görüntüleri, iddiaların asılsız olduğunu ve kasıtlı bir eylem olduğunu kanıtladı.

 

Exit mobile version