Deprem Bölgesinde Fahiş Fiyat Uygulayanlara Yasal İşlem

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, deprem bölgesinde ve Hatay’da inşaat sektöründe başta olmak üzere birçok kalemde fahiş fiyatlar oluştuğunu belirterek, bu konuda yasal yollara başvuracaklarını duyurdu.

Depremzedelerin Zor Durumları İstismar Ediliyor

Çinçin, yaptığı yazılı açıklamada, 26 Ocak 2023 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti. Deprem sonucunda binlerce vatandaşın evsiz kaldığını, birçok binanın hasar gördüğünü ve yıkım kararı alındığını hatırlatan Çinçin, bu durumu fırsat bilen bazı kişi ve kurumların fahiş fiyat uyguladığını ifade etti.

Çinçin, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde ve Hatay’ımızda, bilhassa inşaat sektöründe demir-kırma taş-beton fiyatları başta olmak üzere birçok kalemde fahiş fiyatlar oluştuğu tarafımıza şikayet yolu ile iletilmekte. Konuyu takip ediyoruz. Hukuka aykırı olarak maliyetleri arttıran ve fahiş fiyat uygulayan kişi ve kurumlar hakkında en kısa sürede yasal yollara başvuracağız.”

Şikayet Yolları Açık

Çinçin, depremzedelerin zor durumlarının istismar edilmesine müsade etmeyeceklerini vurgulayarak, vatandaşlardan da duyarlı olmalarını istedi. Bu gibi durumlarla karşılaşan kişilerin konuyu hem Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’na, hem de e-devletteki fahiş fiyat butonuna şikayet yolu ile bildirmesi gerektiğini söyledi.

Çinçin, ayrıca deprem bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin tüm imkanlarıyla bölgeye destek olduğunu belirtti. Deprem sonrasında Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bölgeye yardım malzemesi gönderdiklerini ve göndermeye devam edeceklerini bildirdi.

Exit mobile version