Fındık fiyatı 83 liraya yükseldi

Giresun’da yeni haftaya 83 liradan başlayan fındık fiyatı, TMO’nun alım seviyesine ulaştı. TMO, fındık alım merkezi sayısını artırarak üreticilere destek oluyor.

Giresun’da 2023 ürünü fındığın alımları 15 Ağustos’ta başladı. Serbest piyasada kilogramı 75 liradan satışa sunulan fındık, pazara az miktarda ürün inişi nedeniyle fiyatını yükseltti. Bugün itibarıyla bir kilogram fındığın 83 liradan işlem gördüğü belirtildi.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest piyasasının, Giresun kalite fındığı 84 liradan alan TMO’nun seviyesine ulaştığını söyledi. Bölük, TMO’nun fındık alımına devam ettiğini ve üreticilerin mağdur olmaması için çalıştığını ifade etti.

TMO, Giresun’daki fındık alım merkezi sayısını da artırdı. Giresun merkez ve Tirebolu’da yeni mahsul fındık alımına 4 Eylül’de başlayan ofis, bugün itibarıyla Bulancak, Dereli, Güce, Espiye ve Görele ilçelerinde de üreticilerden ürün kabul ediyor. TMO’nun bu hamlesiyle Giresun’da fındık alım merkezi sayısı 2’den 7’ye yükselmiş oldu.

Giresun’da fındık hasadının devam ettiği belirtilirken, üreticilerin fiyatlardan memnun olduğu ifade edildi.

Exit mobile version