Gündem

Ankara’da Savaş Uçağının Yakıt Tankı Otoparka Düştü

Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait F4 savaş uçağının yakıt tankı, uçuş sırasında bilinmeyen bir nedenle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPA) Genel Müdürlüğü’nün otoparkına düştü. Uçak, Eskişehir’e güvenli bir şekilde iniş yaptı. Olayda can kaybı veya yaralı olmadığı bildirildi.

Olay Nasıl Meydana Geldi?

Olay, saat 11:50 civarında Söğütözü Mahallesi’nde meydana geldi. F4 savaş uçağı, Ankara semalarında uçuş yaparken, sebebi henüz belirlenemeyen bir durumdan dolayı yakıt tankını bıraktı. Yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki yakıt tankı, TPA Genel Müdürlüğü’nün otoparkına düştü.

Otoparkta park halinde bulunan üç araca isabet eden yakıt tankı, araçlarda maddi hasara neden oldu. Yakıt tankının düştüğü yerde alevler ve dumanlar yükseldi. Çevredeki vatandaşlar, büyük bir gürültü duyduklarını ve yakıcı bir koku aldıklarını söylediler.

Uçak Güvenli Bir Şekilde İndi

F4 savaş uçağı, yakıt tankını bıraktıktan sonra Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uçakta bulunan iki pilotun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın F4 savaş uçağından Ankara semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple yakıt tankının ayrılması sonucu TPA Genel Müdürlüğünün otoparkına düştüğünü üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Uçağımız Eskişehir’e emniyetli bir şekilde iniş yapmış olup, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Konuyla ilgili ayrıntılı teknik inceleme devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bölgede İncelemeler Sürüyor

Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve askeri ekip sevk edildi. Bölge emniyet şeridi ile çevrildi. Ekipler, yakıt tankının düştüğü yerde incelemelerini sürdürüyorlar.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yakıt tankının neden düştüğü, uçakta meydana gelen bir arıza mı yoksa başka bir faktör mü olduğu araştırılıyor.

Olayın görüntüleri, sosyal medyada da paylaşıldı. Bazı kullanıcılar, yakıt tankının düştüğü anı ve sonrasını cep telefonu kameralarıyla kaydettiklerini belirttiler.

Ankara Valiliği, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çankaya ilçemizde meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını, vatandaşlarımızın panik yapmamasını rica ediyoruz. Olayın sebebi ve sonuçlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.