Mersin’de Depremzedeler İçin Toplanan Yardım Malzemeleri Satıldı İddiası

Mersin’de 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurt dışından gelen yardım malzemelerinin bir kısmının internet üzerinden satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yurt Dışından Gelen Yardım Malzemeleri Tarsus Belediyesi’ne Teslim Edildi

Mersin Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, depremler sonrasında yurt dışında toplanan ve gemilere yüklenerek deniz yolu ile farklı tarihlerde Mersin Limanına gönderilen ayni yardımların teslim alınmasının ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının koordinasyonunda Mersin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere deprem afeti yaşanan 11 ildeki lojistik depolara intikal ettirildiğini belirtti.

Valilik, afet yaşanan 11 ildeki lojistik depoların dolu olması durumunda ise gelen yardım malzemelerinin Mersin’de bulunan kamu kurum ve kuruluşlara ait depolara sevk edildiğini kaydetti. Valilik, 25 Ağustos tarihinde gelen yardım malzemelerinin bir kısmının Tarsus Belediyesi’ne teslim edildiğini bildirdi.

İnternet Üzerinden Satışa Çıkardıkları İhbar Edildi

Valilik, 1 Eylül tarihinde internet üzerinden satışa çıkardıkları ihbar edilen yardım malzemeleriyle ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen D.K., S.T. ve A.K. isimli şahısların adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, U.T. isimli şahsın ise tutuklanarak Tarsus Cezaevine gönderildiğini açıkladı.

Valilik, konuya ilişkin olarak ayrıca idari tahkikat başlatıldığını ifade etti.

Depremzedeler Mağdur Oldu

Mersin’de yaşanan depremlerde evleri hasar gören veya yıkılan çok sayıda vatandaş mağdur oldu. Yurt dışından gelen yardım malzemelerinin kendilerine ulaşmadığını veya yetersiz olduğunu belirten depremzedeler, yetkililerden daha fazla destek istedi. Bazı depremzedeler ise yardım malzemelerinin internet üzerinden satılmasına tepki göstererek, bu durumun vicdansızlık olduğunu söyledi.

Exit mobile version