Deprem bölgesindeki öğrenciler için İOKBS’de 30 bin ek kontenjan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ildeki öğrenciler için İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında 30 bin ilave kontenjan açtığını duyurdu. Böylece sınavın toplam kontenjanı 100 bine yükseldi.

Depremden etkilenen illerdeki öğrenciler nasıl yararlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’daki öğrenciler için İOKBS kapsamında 30 bin ilave kontenjan ayrıldığı belirtildi.

Kontenjandan yararlanacak öğrencilerin, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemini depremden etkilenen illerde tamamlamış olması gerekiyor.

Toplam kontenjanın yüzde 30’u ayrıldıktan sonra kalan kontenjan ise 2023-2024 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere dağıtılacak.

Diğer illerde de burslardan faydalanacak öğrenci sayısı arttı

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, son düzenlemeyle depremden etkilenen 11 il için ayrılan 30 bin kontenjan dışındaki 70 bin öğrenci, kalan 70 ile dağıtılacağı için bu eğitim öğretim yılında burslardan faydalanacak öğrenci sayısı da artmış olacak.

Böylece MEB, deprem bölgesindeki öğrencilerin eğitimine destek olurken, diğer illerdeki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere de fırsat eşitliği sağlamış olacak.

İOKBS, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek amacıyla her yıl düzenleniyor. Sınava katılan ve başarılı olan öğrenciler, MEB tarafından belirlenen kriterlere göre burs almaya hak kazanıyor.

Exit mobile version