Dünya Motokros Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor

Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nda MXWOMEN ve EMX250 etapları sona ererken, MX2 ve MXGP’de ise 2’nci ayak yarışları bugün yapılacak. Türkiye’de düzenlenen şampiyonada, Yeni Zelandalı Courtney Duncan dördüncü kez Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonu olurken, Avrupa Motokros Şampiyonası’nda ise Yamaha’dan İtalyan Andrea Bonacorsi şampiyonluğunu ilan etti.

MXWOMEN’de Duncan dördüncü kez şampiyon

Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası’nın (MXWOMEN) son ayağı olan Türkiye etabında, Kawasaki’den Yeni Zelandalı Courtney Duncan, iki yarışta da podyuma çıkarak dördüncü kez şampiyonluğunu garantiledi. Duncan, ilk yarışta birinci, ikinci yarışta ise ikinci olarak toplamda 270 puanla zirvede yer aldı. Duncan’ın ardından GASGAS’tan İspanyol Daniela Guillen 250 puanla ikinci olurken, Kawasaki’den Hollandalı Van Drunen 230 puanla üçüncü oldu.

Türkiye’den katılan Selin Tınaz ve Irmak Yıldırım ise ilk yarışta 19 ve 21’inci, ikinci yarışta ise 20 ve 22’inci olarak sıralandı.

EMX250’de Bonacorsi bitime bir yarış kala şampiyon

Avrupa Motokros Şampiyonası’nda (EMX250) Yamaha’dan İtalyan Andrea Bonacorsi, bitime bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti. Bonacorsi, Türkiye etabındaki iki yarışta da ikinci olarak toplamda 393 puanla liderliğini sürdürdü. Husqvarna’dan Hollandalı Kay Karssemakers 334 puanla ikinci, Fantic’ten Hollandalı Cas Valk ise 305 puanla üçüncü oldu.

Türkiye etabındaki ilk yarışı Fantic’ten Hollandalı Cas Valk kazanırken, ikinci yarışta ise Yamaha’dan Andrea Bonacorsi birinciliği elde etti. Valk ikinci yarışta dördüncü, Karssemakers ise iki yarışta da üçüncülük aldı.

EMX250 yarışında markalarda Yamaha 407 puanla lider olurken, KTM 361 puanla ikinci, Husqvarna 342 puanla üçüncü oldu.

MX2 ve MXGP’de heyecan bugün devam edecek

Dünya Gençler Motokros Şampiyonası’nda (MX2) antrenman ve sıralama turları ile birlikte ilk yarış yapıldı. İlk yarışı KTM’den İspanyol Jorge Prado kazanırken, ikinciliği Kawasaki’den Fransız Romain Febvre, üçüncülüğü ise Honda’dan İtalyan Tim Gajser elde etti.

Dünya Motokros Şampiyonası’nda (MXGP) ise antrenman ve sıralama turları ile birlikte ilk yarış yapıldı. İlk yarışı Yamaha’dan Belçikalı Jago Geerts kazanırken, ikinciliği KTM’den Fransız Tom Vialle, üçüncülüğü ise Husqvarna’dan İsveçli Maxime Renaux aldı.

MX2 ve MXGP’de 2’nci ayak yarışları bugün saat 14.00’te başlayacak. Yarışlar TRT Spor 2 ve TRT Spor Yıldız kanallarından canlı yayınlanacak.

Exit mobile version