Pendikspor, Alanyaspor’u son dakikada yakaladı

Süper Lig’in 4. haftasında Pendikspor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Ümraniye Şehir Stadı’nda oynanan mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Alanyaspor, 88. dakikada Augusto’nun golüyle öne geçti ancak Pendikspor, 90+3’te Berkay Sülüngöz’ün kafa golüyle beraberliği sağladı.

İlk yarıda penaltı kaçtı

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da gol fırsatları buldu ancak skoru değiştiremedi. Pendikspor, 5. dakikada Romero ile paslaşan Gökcan Kaya’nın kaleye gönderdiği topu kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın son anda yumrukladığı pozisyonda gole yaklaştı. 12. dakikada ise Romero’nun sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortayı savunma uzaklaştıramadı ve top Diaby’nin önünde kaldı. Diaby’nin gelişine şutunda top üstten auta çıktı.

Alanyaspor ise 42. dakikada penaltı kazandı. Hakem Abdulkadir Bitigen, Augusto ile Welinton arasındaki mücadelede penaltı noktasını gösterdi. 45. dakikada penaltıda topun başına geçen Efecan Karaca’nın vuruşunu kaleci Erdem Canpolat kurtardı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Son dakika golü

İkinci yarıda Alanyaspor daha baskılı bir oyun ortaya koydu ancak Pendikspor savunmasını aşamadı. 51. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Novais’in sol ayağıyla vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. 65. dakikada orta sahada topu kazanan Janvier, ceza sahasına doğru ilerledi. Janvier’in ceza sahasına girmeden çektiği şutta top kaleci Erdem’de kaldı.

Pendikspor ise kontrataklarla gol aradı ancak son vuruşlarda etkili olamadı. 83. dakikada sol kanattan hareketlenen Halil Akbunar’ın aşırtma vuruşunda top Thuram’a geldi. Thuram’ın dar açıdan vuruşunda top ters taraftan auta çıktı.

Karşılaşmanın son bölümünde Alanyaspor golü buldu ancak galibiyeti koruyamadı. 88. dakikada Janvier’in savunma arkasına attığı pasa iyi hareketlenen Augusto, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Augusto’nun sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1.

Pendikspor ise pes etmedi ve 90+3. dakikada eşitliği sağladı. Sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Sequeira’nın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Berkay Sülüngöz, kafayla topu ağlara gönderdi: 1-1.

Mücadele bu skorla sona erdi ve iki takım da sahadan birer puanla ayrıldı. Pendikspor, puanını 5’e, Alanyaspor ise 7’ye yükseltti.

Exit mobile version