Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ilçe başkanlarına: Söylediklerimi sahaya aktaramıyorsunuz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisinin ardından başlayan kongre sürecinde Ankara’daki ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, parti örgütüne eleştirilerde bulunarak, grup toplantılarında söylediklerinin sahada yankılanmadığını belirtti.

Seçim sonuçlarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi, 2022 genel seçimlerinde yüzde 25,6 oy alarak ikinci parti oldu. Ancak parti, 2018 seçimlerine göre oy kaybetti ve beklentilerin altında kaldı. Seçim sonuçlarının ardından CHP’de olağanüstü kongre tartışmaları başladı. Olağanüstü kongrenin ne zaman yapılacağı bilinmese de il ve ilçelerde delege seçimleri tartışmalı geçiyor.

İlçe başkanlarıyla buluşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki ilçe başkanlarıyla bir buluşma gerçekleştirdi. Cumhuriyet’in haberine göre, Kılıçdaroğlu burada parti örgütüne sert eleştirilerde bulundu. Genel seçimlerde konuşmalarının halka anlatılmadığından şikayet eden Kılıçdaroğlu, “Okuma kültürünü partide oturtmamız lazım. Kendi bastığımız kitapçıkları okumuyorsunuz. Söylediklerimi sahaya aktaramıyorsunuz” dedi.

Parti tarihini bilmek gerekiyor

Kılıçdaroğlu, parti tarihini iyi bilmek gerektiğini de vurguladı. Eski dönemlerde hakim olmanız lazım diyen Kılıçdaroğlu, “Bir milletvekili çıkıp ‘CHP şu tarihte camiyi yıktı’ dediğinde o dönemi doğru anlatamadığımız için bu gibi şeyler üstümüze kalıyor. Halbuki böyle şeyler hiç yaşanmadı” diye konuştu.