Cuma Hutbesinde Cihat Çağrısı Yapıldı!

Suriye’nin denizorisinde bulunan Arap aşiretleri, PKK/YPG terör örgütünün zulmüne baş kaldırdı. Çatışmaların sürdüğü bölgede çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Irak’taki Arap aşiretleri de ayaklanmaya katıldıklarını duyurdu. Camilerden de terör örgütü PKK/YPG’ye karşı cihat çağrısı yapıldı.

Aşiretler Teröristleri Püskürttü

Arap aşiretlerinin rehin alınması ardından terör örgütü PKK/YPG’ye karşı kanlı çatışmalar başlamıştı. Olayların patlak verdiği 27 Ağustos’tan bu yana bölgede dengeler değişti. Terör işgali altındaki çok sayıda kasaba PKK’dan kurtarıldı. 40’tan fazla noktada devam eden çatışmalarda onlarca terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda örgüt üyesi de yaralı ele geçirilirken, bazı teröristlerin aşiretlere teslim olduğu da gelen bilgiler arasında.

Arap aşiretleri, örgütün alıkoyduğu tüm Arap komutan ve liderlerin serbest kalmasını talep ediyor. Öldürülen aşiret üyelerinin katillerinin teslim edilmesi ve PKK’nın bölgeden çekilmesi de aşiretlerin ana talepleri arasında.

Petrol Kuyuları Ateşe Verildi

Arap aşiretleri, teröristlerin en büyük finansman kaynağı olan petrol kuyularını da ateşe verdi. Böylece teröristlerin petrole erişimi de kısıtlanmış oldu. Sosyal medyada yansıyan görüntülerde, ABD’nin PKK’ya sağladığı Hummer tipi zırhlı araçlardan bazılarının da ele geçirildiği görüldü.

Binlerce silahlı unsuru bulunan Arap aşiretleri, ilerleyişini sürdürürken, Rusya’ya ait savaş uçakları PKK’dan temizlenen bölgeleri havadan vurdu. Saldırıda can kayıpları ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Cuma Hutbesinde Cihat Çağrısı

Suriye’nin teyze sor bölgesindeki camilerde Cuma hutbesinde terör örgütü PKK/YPG’ye karşı cihat çağrısı yapıldı. Halk, camilerden çıkarak sokaklara döküldü ve sloganlar atarak teröristlere tepki gösterdi.

Halep’te YPG/PKK terörüne karşı mücadele veren rejim karşıtı muhalifler de Arap aşiretlerine katıldıklarını bildirdi. Muhalifler, teröristlerin bölgeden çıkarılması için birlikte hareket edeceklerini duyurdu.

Suriye’nin denizorisinde yaşanan gelişmeler, bölgedeki güç dengelerini değiştirebilir. Terör örgütü PKK/YPG, ABD’nin desteğiyle bölgede hakimiyet kurmaya çalışıyordu. Ancak Arap aşiretlerinin direnişi, teröristlerin planlarını bozdu. Aşiretler, bölgedeki haklarını korumak için mücadele ediyor.

Exit mobile version