Eren Erdem’in ‘yalanladığı’ skandal danışman Perinaz Mahpeyker’den Kemal Kılıçdaroğlu’na özür geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yeni bir danışman skandalı ile sarsıldı. 26 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadın ve aile politikaları konusunda danışmanı olarak atanan Perinaz Mahpeyker Yaman’ın geçmişte Atatürk, CHP ve laikliği hedef alan ağır hakaretler içeren paylaşımları ortaya çıktı. Yaman, o tweetleri kendisinin yazmadığını savundu ve Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.

Perinaz Mahpeyker Yaman Kimdir?

Perinaz Mahpeyker Yaman, Batmanlı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. İş kadını olan Yaman, yıllarca Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AK Parti) destekledi ve çeşitli kademelerde milletvekili aday adayı oldu. Sosyal medyada oldukça aktif olan Yaman, kimi zaman CHP’yi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan, kimi zaman da medreselere öven paylaşımlarıyla tanınıyor.

Perinaz Mahpeyker Yaman’ın Danışmanlık Görevi

Seçim yenilgisinden hemen önce 26 Mayıs’ta Yaman’ın CHP Genel Merkezi tarafından kadın ve aile politikaları konusunda çalışmalar yürütmek üzere genel başkan danışmanı olarak atandığı ortaya çıktı. Yaman da 27 Mayıs’ta o atamayı sosyal medya hesabından duyurdu: “Bana onur duyduğum bu görevi veren sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımız sunarım. Allah utandırmasın inşallah.”

Perinaz Mahpeyker Yaman’ın Skandal Paylaşımları

Yaman’ın daha önce Kılıçdaroğlu için “Bu adam Türkiye Cumhuriyeti’nin başına beladır”, “Bu adam Türkiye Cumhuriyeti’nin başına beladır”, “Bu adam Türkiye Cumhuriyeti’nin başına beladır” gibi ağır sözler sarf ettiği paylaşımları ortaya çıktı. Bir başka tweetinde CHP’yi terör örgütü PKK’ya benzetmiş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucusu Türkan Saylan için de “Türkan Saylan denen şahıs Türkiye Cumhuriyeti’nin başına beladır” ifadesini kullanmıştı.

CHP’den Açıklamalar

Skandalın ortaya çıkmasıyla CHP kurmaylarından açıklamalar peş peşe geldi. Hem Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem hem de Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olmadığını savundu. Ancak 26 Mayıs tarihli atamanın belgesi ortaya çıktı. Yaman ise sosyal medya hesabından açıklama yaptı: “Bütün samimiyetimle ve inancımla söylüyorum ki o tweetleri ben yazmadım. Ben bir iş kadınıyım ve bazen aylarca sahada olduğum oluyor. Telefonumun tüm sosyal medya şifrelerini yanımda çalışan personele veriyordum. Evet doğrudur, yıllarca AK Parti’yi destekledim, çeşitli kademelerde aday adayı oldum ama hiçbir zaman Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e saygısızlık edecek kadar vicdansız olmadım. Nitekim uzun yıllardır hep Anıtkabir’i ziyaret ederim ben. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na inandım. Bu ülkenin barışa ve huzura kavuşması için göstermiş olduğu fedakarlığı görünce Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir nefer olarak çalışmak istedim, bundan onur duyuyorum.”

Öte yandan seçim yenilgisinin ardından 4 Haziran’da Kılıçdaroğlu, sayıları 80’i bulan tüm danışmanlarının görevine son vermişti. Açıklamasında “4 Haziran tarihi sonrasında Perinaz Mahpeyker Yaman isimli bir danışman ataması yapılmamıştır” denildi. Ancak Yaman, iki seçim arasında, yani 26-28 Mayıs tarihleri arasında danışman olarak atanmıştı.

Sadece Yaman değil, daha önce Zafer Partisi’nin gençlik yapılanmasında görev alan Gökçen Anıl Ulukuş da seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olarak atanmıştı. Tepkilerin ardından CHP yönetimi, Ulukuş’un danışmanı olmadığını açıklamıştı. CHP Genel Merkezi, iki ismin de 4 Haziran’dan önce danışmanlık görevine getirilip getirilmediği konusunda şimdilik sessiz.

Kılıçdaroğlu’ndan İttifak Mesajları

Siyasetin sıcak başlıklarına bakacak olursak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medya temsilcileri ile bir araya geldi. Gazetecilerle bir toplantı düzenleyen Kılıçdaroğlu, hem önümüzdeki yerel seçimlere yönelik olarak hem de muhtemel ittifak stratejilerine yönelik olarak sorulara cevap verdi. Önemli mesajları ve cevapları vardı CHP liderinin.

İttifak için “3 gün sonra, bir ay sonra oturur bir araya gelir ve konuşuruz, daha zaman var” diyen Kılıçdaroğlu, özellikle İstanbul ve Ankara üzerinden devam eden tartışmalara da çok net bir mesaj verdi: “CHP’nin olduğu belediyelerde o belediyelerde CHP devam eder.” Muhalefetin dağılmış görüntüsüne yönelik olarak da “Böyle bir durum yok” dedi.

Exit mobile version