BBP lideri Destici: Memur ve emeklileri tatmin edecek bir teklif sunulmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı zamlarına ilişkin hükümetin yeni bir çalışma yaparak, “en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde bir teklif sunması” yönündeki görüşünü ifade etti.

Hakem Kurulu kararı eleştirildi

BBP’den yapılan yazılı açıklamaya göre Destici, Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’ne ilişkin kararını değerlendirdi.

Destici, Kurulun kararının, memur ve memur emeklilerinin talep ve beklentilerini karşılamaktan uzak kaldığını belirtti. Destici, belirlenen zam oranlarının, Merkez Bankasının tahmini enflasyon beklentisi rakamlarının dahi altında olduğunu anlattı.

“Çalışan ve emeklilerimizi tatmin edecek bir teklif sunulmalı”

Destici, hükümetin yeni bir çalışma yaparak en az tahmini enflasyon rakamlarının üzerinde, çalışan ve emeklileri tatmin edecek bir teklif sunmasını temenni ettiğini söyledi.

Destici, “Memur ve memur emeklilerimizin alım gücünün korunması ve artırılması için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Hakem Kurulu kararıyla mağdur edilen çalışan ve emeklilerimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version