Genel

Ünal Silver son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinema ve televizyon dünyasının sevilen ismi Ünal Silver, 75 yaşında vefat etti. Usta oyuncunun cenazesi, Şakirin Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kurtköy Osmangazi Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda sanatçı, dostu ve ailesi katıldı.

Ünal Silver kimdir?

Ünal Silver, 16 Temmuz 1948 tarihinde İstanbul’da doğdu. Tiyatro eğitimi aldıktan sonra 1970 yılında sinemaya adım attı. Birçok film ve dizide rol alan Silver, son olarak Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır Çakırbeyli’nin babası rolünü oynuyordu.

Silver, sinema filmlerinde genellikle komedi ve dram türlerinde yer aldı. Hokkabaz, Beni Unutma ve Dedemin İnsanları gibi filmlerde başarılı performanslar sergiledi. Çarşı Pazar, Çakallarla Dans 3 ve Deliormanlı gibi filmlerde ise izleyicileri güldürdü.

Silver, televizyon dizilerinde de çok sayıda projede yer aldı. Diriliş Ertuğrul, Poyraz Karayel, Kuzey Güney ve Gönülçelen gibi popüler dizilerde önemli roller üstlendi. Deli Saraylı dizisinde ise Amiral Sir Edward karakterini canlandırdı.

Silver, tiyatroda da başarılı bir kariyere sahipti. Son olarak Marina Carr’ın yazdığı, Tuğrul Tülek’in yönettiği okuma tiyatrosu kurgusuyla Kediler Bataklığı’nda Demet Evgar, Tuğrul Tülek ve Yeşim Koçak’la birlikte sahneye çıkmıştı.

Cenaze töreninde duygusal anlar

Ünal Silver’in cenazesi, Şakirin Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kurtköy Osmangazi Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine çok sayıda seveni ve ailesi katıldı.

Cenazeye katılan oyuncu Engin Benli, “Türkiye için çok önemli bir ağabey, çok önemli bir oyuncu, çok önemli bir babayı kaybettik. Ciddi anlamda herkesin ağabeyi, arkadaşı, neşeli, güler yüzlü, heyecanlı, sürekli esprili dünyanın en tatlı ağabeyiydi. Ama işte hayat, bugün varız yarın yokuz. Başımız sağ olsun” dedi.

Silver’in yakın arkadaşı olan oyuncu Tuğrul Tülek ise “Çok üzgünüm. Çok sevdiğim bir dostumu kaybettim. Onunla çok güzel anılarım var. Tiyatroda beraber çalıştık. Çok iyi bir insandı. Çok iyi bir oyuncuydu. Çok iyi bir babaydı. Çok iyi bir dosttu. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Silver’in eşi ve çocukları da cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Silver’in eşi, “Çok sevgili bir eşti. Çok sevgili bir babaydı. Çok sevgili bir dosttu. Çok sevgili bir sanatçıydı. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Silver’in çocukları ise “Babamızı kaybettik. Çok üzgünüz. Ama onun bize bıraktığı miras çok büyük. Onun izinden gitmeye çalışacağız. Onun adını yaşatmaya çalışacağız. Onu çok seviyoruz. Onu çok özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ünal Silver’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı dileriz.