Muharrem İnce’den Kılıçdaroğlu’na Sert Eleştiriler: At Bunları Dedim

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı ittifak görüşmesini anlattı. Millet İttifakı’nın seçimde yanlış strateji izlediğini savunan İnce, “At bu Ali Babacan’la Davutoğlu’nu, bunların oyu yok dedim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Neler Yaşandı?

Muharrem İnce, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adaylıktan çekilen ilk isim olmuştu. CHP’nin aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini açıklayan İnce, uzun bir aranın ardından sessizliğini bozdu.

İnce, Kılıçdaroğlu ile yaptığı ittifak görüşmesini şöyle anlattı:

“Biz önümüzdeki dönemde aday çıkarmayın, bölücü olmayın. Size seçimi alıyoruz %60’la %70’le dedik ve çekilin dediniz çekildim. Ben hiçbir şey istemiyorum, siz destekleyeceğim dedim ama kabul görmedim.” dedi.

İnce, Kılıçdaroğlu’na Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun partilerinin Millet İttifakı’nda yer almamasını önerdiğini de söyledi:

“At bu Ali Babacan’la Davutoğlu’nu, bunların oyu yok dedim. Bir yardımcı olsun O’da Meral Akşener olsun dedim. Ama onuda kabul etmeyin 7 tane Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı gösterdiler… 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı mı olur?” dedi.

Millet İttifakı’nın Durumu Ne?

Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın seçimde başarılı olamayacağını iddia etti. CHP’nin ittifak ortaklarına yönelik eleştirilerde bulunan İnce, şunları söyledi:

“Şimdi Ali Babacan hakaret ediyor seçildiği partiye, CHP hakaret ediyor. Bunlar tek başına seçim kazanamaz ki diyor. Dalga geçiyor. Koskoca ana muhalefet partisinin düştüğü duruma bakın.”

İnce, siyasi ittifaklar kurmaya çağırdığı muhalefet partilerine de dikkat çeken bir çağrıda bulundu:

“Siyasi ittifaklar kurmaya sesleniyorum!  Zafer Partisi’ne hepsine sesleniyorum! Gelin üyelerin söz sahibi olduğu bir siyasi ittifak, genel başkanların diktatör olmadığı bir siyaseti gelin kuralım! Her türlü fedakarlığa hazırız, hazırım.” dedi.

Memleket Partisi’nin Belediye Başkan Adayları Kimler?

Muharrem İnce, partisinin Aydın’ın Nazilli ilçesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarını da açıkladı. Partiden Nazilli’ye Ali Çetinkaya, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Mahir Bakandır oldu.

İnce, belediye başkan adaylarının halkın taleplerine kulak vereceklerini ve hizmet odaklı çalışacaklarını belirtti. İnce, “Memleket Partisi olarak yerel yönetimlerde de fark yaratacağız” dedi.

Exit mobile version