Teknoloji

Keçiören Belediyesi TEKNOMER, TEKNOFEST Ankara’da ziyaretçilerine teknoloji şöleni sunuyor

Ankara’nın en büyük teknoloji merkezi olan Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi (TEKNOMER), 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST Ankara’da yerli ve milli teknoloji ürünlerini sergiliyor.

TEKNOMER’den sanal gerçeklik ile uçuş deneyimi

TEKNOMER’in festivalde açtığı stantta ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlükleri ile uçuş deneyimi yaşayabiliyor. Sanal gerçeklik ile uçuş deneyimi sunan TEKNOMER, ziyaretçilerine havacılık ve uzay teknolojilerinin heyecanını yaşatıyor.

3D yazıcı ile çeşitli baskı çalışmaları

TEKNOMER’in stantında ayrıca 3D yazıcı ile çeşitli baskı çalışmaları da yapılıyor. 3D yazıcı ile yapılan ürünler ziyaretçilere hediye ediliyor. 3D yazıcı ile yapılan ürünler arasında Türk bayrağı, Atatürk silüeti, TEKNOFEST logosu gibi çeşitli figürler bulunuyor.

TEKNOMER kursları ve etkinlikleri hakkında bilgilendirme

TEKNOMER’in stantında ziyaretçilere ayrıca TEKNOMER kursları ve etkinlikleri hakkında bilgi veriliyor. TEKNOMER, Keçiören Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bir teknoloji merkezi olarak yazılım, robotik, yapay zeka, oyun geliştirme gibi alanlarda kurslar ve etkinlikler düzenliyor. TEKNOMER, geleceğin bilim insanlarını, yazılımcılarını Keçiören’den çıkarmak için teknoloji yatırımları yapıyor.

Başkan Altınok: “Geleceğin bilim insanlarını Keçiören’den çıkarmak için çalışıyoruz”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, TEKNOFEST Ankara’nın önemine değinerek şunları söyledi:

“Devletlerin ve milletlerin geleceği çocuklar ve gençlerdir. Geleceğin bilim insanlarını, yazılımcılarını Keçiören’den çıkarmak için teknoloji yatırımları yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü Türkiye vizyonuyla gerçekleştirdiği Milli Teknoloji Hamlesi için bizler de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.

Bugün festival alanında sergilenen yerli ve milli tüm ürünler, ülkemizin ve hükümetimizin kararlılığının bir sonucudur. Bilim ve teknolojiye sahip büyük bir ülke olma vizyonuyla emin adımlarla yürüyoruz. TEKNOFEST Ankara’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

TEKNOFEST Ankara, 3 Eylül’e kadar teknoloji meraklılarını ağırlamaya devam edecek. TEKNOMER’in stantını ziyaret etmek isteyenler, festival alanında 3 numaralı çadırda TEKNOMER’i bulabilirler.