Genel

Artvin’de Sağanak Sonrası Taşkın ve Heyelan: 8 Köy Yolu Kapandı, İçme Suyu Borusu Patladı

Artvin’de dün başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle taşkın ve heyelan meydana geldi. Hatila Vadisi Milli Parkı’nda bulunan cam terasın yakınındaki içme suyu borusu heyelan sonucu patlarken, 8 köy yolunda da ulaşım kesildi.

Heyelan Cam Terasın Yanındaki Boruyu Patlattı

Artvin’in en önemli turistik merkezlerinden biri olan Hatila Vadisi Milli Parkı’nda, cam terasın hemen yanından geçen içme suyu borusu, heyelan nedeniyle patladı. Patlama sonucu vadiye akan su, cam terasın alt kısmını da sular altında bıraktı. Cam terasın zarar görmediği belirtildi.

8 Köy Yolunda Ulaşım Durdu

Sağanak yağış, Artvin merkeze bağlı bazı köylerde de ulaşımı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle yamaçtan kopan taş ve kayalar, kara yolunu kapattı. 8 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Ekipler Çalışma Başlattı

Yaşanan taşkın ve heyelanlar nedeniyle bölgeye sevk edilen İl Özel İdare, Orman İşletme, Belediye ve DSİ ekipleri, çalışma başlattı. Ekipler, patlayan içme suyu borusunu onarmak ve kapalı köy yollarını açmak için iş makineleriyle müdahale etti. Yetkililer, çalışmaların sürdüğünü ve en kısa sürede sorunların giderileceğini ifade etti.