Kağıthane’de Şehit Olan Polis Memuru Hakan Telli’nin Katilleri Yakalandı

İstanbul Kağıthane’de uyuşturucu çetesine düzenlenen operasyonda şehit olan polis memuru Hakan Telli’nin katilleri yakalandı. Polis, 97 adrese eş zamanlı baskın düzenleyerek 39 şüpheliyi yakaladı. 37 kişi tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şehit Polisin Cenaze Töreninde Bakan Soylu’dan Söz Verilmişti

Perşembe’yi cumaya bağlayan gece saat 02.00 sularında, uyuşturucu ihbarına giden polis ekipleri, Kağıthane Hamidiye Mahallesi’ndeki bir adrese baskın yaptı. Kapıyı çalar çalmaz içeriden uzun namlulu tüfeklerle ateş açan uyuşturucu çetesi, iki polisi yaraladı. Yaralılardan biri olan iki çocuk babası Hakan Telli (38), kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Olay yerinde yapılan incelemede, uyuşturucu çetesinden 5 kişinin bulunduğu belirlendi. Bunlardan biri ölü, biri yaralı olarak ele geçirilirken, diğer üçü kaçtı.

Şehit polis memuru Hakan Telli için cuma günü öğle saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Bakan Soylu, şehidin ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı dileyerek, “Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi.

Polis 97 Adrese Eş Zamanlı Baskın Düzenledi

Bakan Soylu’nun sözünü tuttuğunu gösteren polis, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ortak çalışmasıyla büyük bir operasyon başlattı.

Operasyonda, “Ana Jurlar” adlı uyuşturucu çetesinin lideri ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 97 adres belirlendi. Bu adreslere eş zamanlı olarak baskın düzenleyen polis, çok sayıda uzun namlulu tüfek, tabanca ve uyuşturucu malzemesi ele geçirdi.

Operasyonda gözaltına alınan 39 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 37’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis, operasyon kapsamında kaçan 3 uyuşturucu çetesi üyesinin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Exit mobile version