Dünya

Kuzey Carolina Üniversitesi’nde silahlı saldırı: Bir öğretim üyesi öldürüldü, şüpheli tutuklandı

Kuzey Carolina Üniversitesi’nde (UNC) Pazartesi günü meydana gelen silahlı saldırıda bir öğretim üyesi hayatını kaybetti. Olay yerinde yakalanan şüpheli ise gözaltına alındı.

Saldırının ardından kampüs karantinaya alındı

UNC Polis Şefi Brian James, düzenlediği basın toplantısında, saldırının Caudill Laboratuvarlarında gerçekleştiğini ve kurbanın kimliğinin henüz açıklanmadığını söyledi. James, şüphelinin de kurbanı tanıyıp tanımadığının araştırıldığını belirtti.

Saldırının ardından kampüs genelinde acil durum sirenleri çaldı ve öğrenciler ile öğretim üyeleri kendilerini yurt odalarında, ofislerde ve sınıflarda kilitledi. Yaklaşık üç saat süren karantina sonrasında okul yönetimi sosyal medya hesabından “Her şey yolunda. Temiz. Normal aktivitelere devam edin” mesajını paylaştı.

Şansölye Guskiewicz’den taziye mesajı

UNC-Chapel Hill Şansölyesi Kevin Guskiewicz, saldırının kampüs topluluğunu derinden sarstığını ve güvenliklerinden endişe duyan öğrencilerden özür dilediğini söyledi. Guskiewicz, “Bu kayıp yıkıcı ve silahlı saldırı, kampüs topluluğumuzda sıklıkla hafife aldığımız güven ve emniyete zarar veriyor” dedi.

Guskiewicz, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve kurbanın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti. Guskiewicz, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini ve silahın da bulunamadığını aktardı.

Eyaletin en önemli devlet üniversitesinde dersler iptal edildi

Saldırının gerçekleştiği gün derslerin başlamasından bir hafta sonra yaşanan olay, eyaletin en önemli devlet üniversitesinde eğitimi aksattı. Yaklaşık 20 bin lisans ve 12 bin yüksek lisans öğrencisinin bulunduğu üniversite, Salı günü derslerini iptal etti.

Okul yönetimi, öğrencilere psikolojik destek sağlamak için danışmanlık merkezlerinin açık olduğunu duyurdu. Ayrıca, olayla ilgili yeni bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

Meta açıklaması: Kuzey Carolina Üniversitesi’nde Pazartesi günü meydana gelen silahlı saldırıda bir öğretim üyesi hayatını kaybetti. Olay yerinde yakalanan şüpheli ise gözaltına alındı. Saldırının ardından kampüs karantinaya alındı ve dersler iptal edildi.