Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı’ndan Enflasyonla Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyonla mücadele konusunda kademeli ve kararlı adımlar atacaklarını açıkladı. Son Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranını %17,5’ten %25’e yükselten Merkez Bankası, parasal sıkılaştırma politikasının devam edeceğini duyurdu.

Faiz Artırımları Devam Edecek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon raporu toplantısında kamuoyuyla paylaştıkları yol haritasını uygulamaya devam edeceklerini söyledi. “Enflasyon raporu toplantımızda kamuoyuyla paylaştığımız yol haritamızı kademeli ve kararlı adımlarla uygulamaya devam ediyoruz” diyen Erkan, faiz oranlarının belirli kademelerle artırılacağını ifade etti.

Erkan, faiz artırımlarının enflasyonla mücadelede tek başına yeterli olmadığını da vurguladı. Kamuda tasarrufun sağlanması ve yapısal tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Erkan, “Merkez Bankası’nın bundan sonra enflasyona karşı hangi adımları atacağı önemliydi” dedi.

Parasal Sıkılaştırma Süreci Desteklenecek

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktar sağ sıkılaştırma kararları alındığını da açıkladı. Bu kapsamda, kredi çekme, kredi kartı faizleri, konut faizleri ve araba faizleri gibi alanlarda sıkılaştırma yapıldığını söyledi.

Erkan, bu kararların ekonomiyi soğutarak enflasyon baskısını azaltacağını ifade etti. “Önümüzdeki yıllardan itibaren enflasyonda bir düşüş sürecinin başlayacağının altını çizdi” diyen Erkan, enflasyon hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını kaydetti.

Mücevher Sektörüyle Buluştu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu açıklamaları mücevher sektörünün temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptı. Toplantıda ekonomiye ilişkin bazı tespitlerde bulunan Erkan, mücevher sektörünün önemine de değindi.

Erkan, mücevher sektörünün ihracat potansiyeli olan bir sektör olduğunu ve Merkez Bankası olarak desteklediklerini söyledi. Sektör temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Erkan, çözüm odaklı bir yaklaşım sergiledi.