Gençlik ve Spor Bakanlığı sınavsız 6 bin 954 personel alacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, resmi gazetede yayımlanan ilanla kendi bünyesinde daimi olarak çalıştırmak üzere 6 bin 954 personel alımı yapacağını duyurdu. Alınacak personeller arasında psikolog, büro memuru ve temizlik personeli bulunuyor.

Alım yapılacak pozisyonlar ve şartlar

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, personel alımı yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın 2022 yılı KPSS B grubu puanları esas alınarak gerçekleştirilecek. Alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru için gerekli özel şartlar şöyle:

Psikolog: 400 kişi alınacak. Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren psikoloji bölümü veya bu bölüme denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak gerekiyor.

Büro Personeli: 3 bin 295 kişi alınacak. Üniversitelerin lisans düzeyinde eğitim veren İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri veya bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak gerekiyor.

Destek Personeli (Temizlik): 3 bin 259 kişi alınacak. Ortaöğretim (lise ve dengi) kurumlarından mezun olmak gerekiyor. Bu pozisyon için özel şartlar başlığı altında belirlenen öğrenim şartının üstünde öğrenimden mezun olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

Ayrıca adayların sözleşmeli personel pozisyonları için belirlenen cinsiyet grupları arasında kendi cinsiyetlerine uygun doğru gruba başvuru yapmaları gerekiyor. Yanlış cinsiyet grubuna başvuruda bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.

Başvuru şekli, yeri ve zamanı

Adaylar, 28 Ağustos 2023 (00.00) – 06 Eylül 2023 (17.00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı ([1]) adresi üzerinden elektronik olarak başvuru yapacaklar.

Başvuru için gerekli belgeler ise şunlar:

Başvuru sisteminde belirtilen istenilen formatta yüklenmesi gereken belgelerin eksik veya yanlış olması halinde başvuru geçersiz sayılacak.

Başvuru sonuçları, 13 Eylül 2023 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde ilan edilecek.

Exit mobile version