Uğur Şahin’den kanser ilacı müjdesi

Covid-19 salgınına karşı geliştirdiği aşıyla dünyanın takdirini kazanan Türk asıllı Profesör Doktor Uğur Şahin, şimdi de kanser hastalarına umut olacak bir ilaç üzerinde çalıştığını açıkladı. Şahin, yıllardır ekibiyle birlikte geliştirdiği ilacın, 2026 yılında piyasaya sürülebileceğini duyurdu.

Kanser ilacının özelliği nedir?

Şahin’in liderliğindeki BioNTech firması, kanser ilacının, hastaların genetik yapısına göre kişiselleştirildiğini belirtti. Bu sayede, ilaç, her hastanın kanser hücrelerini öldürebilecek şekilde tasarlanıyor. Şahin, ilacın, bağırsak kanseri başta olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı etkili olduğunu söyledi.

Kanser ilacının deneme süreci nasıl ilerliyor?

Şahin, kanser ilacının klinik denemelerinin devam ettiğini ve bir sonraki aşamaya geçmek için gerekli izinleri aldıklarını bildirdi. Şahin, ilacın özellikle tedavisi zor olan pankreas kanseri hastalarında başarılı sonuçlar verdiğini ifade etti. Şahin, pankreas kanseri hastalarına uygulanan dokuz doz aşının, tümörleri yüzde 30 oranında küçülttüğünü ve hastaların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini kaydetti. Şahin, pankreas kanseri hastalarının deneme sürecinin iki yıldan daha uzun sürebileceğini de belirtti.

Kanser tedavisinde yeni bir dönem mi başlıyor?

Şahin, kanser tedavisinde yeni bir dönem başlatabileceklerine inandığını söyledi. Şahin, “Genetik bozukluğun iyi tanımlanması ve buna yönelik hedefli tedavilerin geliştirilmesi ile ancak kanser tedavisinin çok ileriye gidebileceğini biliyoruz” dedi. Şahin, Covid-19 aşısıyla elde ettikleri tecrübenin ve teknolojinin de kendilerine yardımcı olduğunu vurguladı.

Şahin’in açıklamaları, kanser hastaları ve yakınları için büyük bir umut kaynağı oldu. Uzmanlar da Şahin’in çalışmalarını takdirle karşıladı ve başarılar diledi.

Exit mobile version