Meral Akşener’den Yerel Seçim Stratejisi: İttifak Yok Ama İş Birliği Olabilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere nasıl gideceklerini anlatan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener, ittifaklara kapıyı kapattığını ancak yerelde iş birliğine açık olduklarını söyledi. Ayrıca, İmamoğlu’nun İstanbul ittifakı çağrısına ve Bahçeli’nin yerel iktidarda komşu olalım çağrısına da yanıt verdi.

İttifaklara Kapalı Ama Yerelde İş Birliğine Açık

Akşener, yerel seçimlerde Millet İttifakı olarak değil, kendi kadrolarıyla milletin huzuruna çıkacaklarını belirtti. Ancak yerel özellikler ve talepler doğrultusunda iş birliği yapabileceklerini de ekledi. Akşener, “Seçimleri her parti ayrı girsin diyerek ittifaklara kapıyı kapattık ama yerelde iş birliğine kapıyı açık tuttuk.” dedi.

Akşener, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri için bir ittifak yapacaklarına dair soruya ise net bir yanıt vermedi. Akşener, “İki arkadaşın karşısına aday çıkarılır çıkarılmaz günü gelince bakarız ama aday çıkardığımız takdirde de bizim arkadaşlarımız proje üzerinden konuşur kimse ucu bucu suçlaması yapmaz.” diye konuştu.

İmamoğlu’nun İstanbul İttifakı Çağrısına Tepki

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için çağrısıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Akşener, “Kimse bize partiler üstü masalını anlatmasın kendi kişisel kariyer planlamasını yapan bir belediye başkanının İstanbul için faydalı olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Akşener, İmamoğlu’nun vaktini İstanbul’a ayırmak yerine sürekli Cumhuriyet Halk Partisi başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinde durduğunu ileri sürdü. Akşener, “Bugün gelmiş olduğumuz yer beni desteklerseniz kazanırım noktası tekrar İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin Yerel İktidarda Komşu Olalım Çağrısına Cevap

Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel iktidarda komşu olalım çağrısına da yanıt verdi. Akşener, “Bir de benim bir çağrım oldu Sayın Bahçeli’ye. Bakalım o ne diyecek. Açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum. Seçimlere girerken Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli, Sayın Kılıçdaroğlu hepinize birden sesleniyorum.” dedi.

Akşener, önce Bahçeli’den yerel seçimlere ayrı ayrı gidelim çağrısına yanıt beklediğini söyledi. Akşener, “Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi çalışma yapıyoruz. Egemen 23 seçimlerini çantada keklik görenler şimdi de yerel seçimleri adeta bir genel seçim havasında değerlendirmeye başladılar. Partilerin bir araya gelmesi suretiyle ortak adaylar belirlenmesi gibi bir şey yok.” dedi.

Exit mobile version