ABD Askerlerini Taşıyan Helikopter Avustralya’da Düştü: 3 Ölü, 5 Yaralı

Avustralya’nın kuzeyindeki Darwin kentinde düzenlenen pedators 2023 tatbikatına katılan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerlerini taşıyan bir helikopter, Melville Adası’na düştü. Kazada 3 ABD Deniz Piyadesi hayatını kaybederken, 5 ABD Deniz Piyadesi de ağır yaralandı.

Tatbikat Sırasında Helikopter Düştü

Kaza, cumartesi günü yerel saatle 15:00 civarında meydana geldi. 23 ABD Deniz Piyadesi’ni taşıyan MV-22 Osprey tipi helikopter, Darwin kentinin yaklaşık 100 kilometre kuzeyinde bulunan Melville Adası’na iniş yaparken kontrolden çıktı ve düştü.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kazazedelerden 15’i sağ olarak kurtarıldı. Ancak 3 ABD Deniz Piyadesi’nin hayatını kaybettiği, 5 ABD Deniz Piyadesi’nin de ağır yaralandığı belirlendi.

Yaralılar, Darwin Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Pedators 2023 Tatbikatı

ABD helikopteri, Avustralya’nın ev sahipliği yaptığı pedators 2023 tatbikatına katılıyordu. Tatbikat, ABD ve Avustralya arasındaki askeri iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel güvenliği sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Tatbikat, 1 Temmuz’da başladı ve 31 Ağustos’ta sona erecek. Tatbikata yaklaşık 17 bin ABD askeri ve 6 bin Avustralya askeri katılıyor.

Tatbikat sırasında gerçekleştirilen hava, kara ve deniz operasyonları, Darwin ve çevresindeki bölgelerde yapılıyor.

Kaza Soruşturması Başlatıldı

Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ABD Deniz Piyadeleri Komutanlığı, kazayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

ABD Deniz Piyadeleri Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kazanın nedenleri araştırılıyor. Kazada hayatını kaybeden ve yaralanan askerlerimizin aileleriyle iletişime geçtik. Onlara başsağlığı ve acil şifalar diliyoruz.” denildi.

Avustralya Savunma Bakanlığı da kazayla ilgili olarak ABD ile iş birliği içinde olduklarını belirtti. Bakanlık sözcüsü, “Bu trajik kazada hayatını kaybeden ABD askerlerine taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralı ABD askerlerine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kazanın nedenleri konusunda ABD ile yakın çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version