Malatya’da İlk Resmi Ayak Tenisi Turnuvası Başladı

Malatya’da Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ilk resmi ayak tenisi turnuvasının startı verildi. 12 takımın mücadele ettiği turnuvada, şampiyon olan takım Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı temsil edecek. Turnuvanın final maçı ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda oynanacak.

Turnuvaya 12 Takım Katılıyor

Battalgazi Belediyesi önünde kurulan sahada gerçekleştirilen turnuvaya 12 takım katılıyor. Turnuvada, her takım 4 kişiden oluşuyor. Turnuvanın ilk maçında ise Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de sahaya çıkarak oyunculara destek verdi.

Turnuvanın İlk Maçında Başkan Güder de Sahaya Çıktı

Turnuvanın ilk maçında Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de oyuncularla birlikte ayak tenisi oynadı. Başkan Güder, turnuvanın açılış konuşmasında gençleri farklı spor aktiviteleriyle buluşturmak istediklerini söyledi. Başkan Güder, “Battalgazi Belediyesi öncülümüzde Ayak Federasyonu’nun da destekleriyle Malatya’da ilk kez düzenlediğimiz 30 Ağustos Zafer Kupası ayak tenisi turnuvasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Amacımız farklı spor branşlarını Malatya’mızda tanıtmak ve bu spor branşlarının gelişimini katkı vermektir. Bu tür farklı spor branşlarını gençlerimiz ile buluşturuyoruz, heyecanlarına ve mutluluklarına ortak oluyoruz” dedi.

Başkan Güder: “Gençlerimizi Deprem Psikolojisinden Uzaklaştırıyoruz”

Başkan Güder, turnuvanın bir diğer amacının da gençleri deprem psikolojisinden uzaklaştırmak olduğunu belirtti. Malatya’nın 6 Şubat’ta yaşadığı depremin en çok gençleri etkilediğini söyleyen Başkan Güder, “Çocuklarımızın psikolojilerini düzeltmek, moral ve motivasyonlarını her daim canlı tutmak amacıyla da anlamlı bir turnuvaya imza attığımızı düşünüyorum. Bu tür aktivitelerle gençlerimizi deprem psikolojisinden uzaklaştırarak onlara güzel bir gelecek sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version