MİT’ten PKK’ya Nokta Operasyonu: Sözde Irak-Suriye Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

Terörle mücadele operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik bir nokta operasyonu daha yaptı. Operasyonda, PKK/KCK’nın sözde Irak-Suriye sorumlusu Doğan kod adlı Kadri Anju etkisiz hale getirildi.

Teröristin Örgütsel Eğitimler Aldığı Dönemde Takibe Alındı

MİT, Doğan kod adlı Kadri Anju’yu örgütsel eğitimler aldığı dönemde takibe almıştı. MİT, daha sonra yeni bir görevle bölgeden ayrılan Anju’nun peşini bırakmadı. Son olarak teröristin Irak’ın kuzeyindeki Kariyê alanına geçtiği tespit edildi.

MİT’in saha ajanları, terör örgütü PKK’nın sözde Irak-Suriye sorumlusu olarak faaliyet gösteren teröristin her adımını izlemeye başladı. MİT, Anju’nun Irak ve Suriye arasındaki terörist geçişleriyle silah ve mühimmatın aktarılmasına rol aldığı bilgisine ulaştı.

Teröristin Eylem Grubuyla Toplantı Yapacağı Öğrenildi

Saha ajanları, Irak’taki Pençe operasyonlarına karşı eylem düzenleyecek terörist grupların Gara, Zap, Metina ve Haftanin arasındaki geçişlerinin de Kadri Anju tarafından sağlandığını tespit etti. Doğan kod adlı teröristin eylem grubuyla toplantı yapacağını öğrenen MİT, operasyon için düğmeye bastı.

Nefes kesen takip sonrası terörist Kadri Anju, diğer terör örgütü mensupları ile birlikte toplantı halindeyken etkisiz hale getirildi.

Teröristin Örgüt İçindeki Faaliyetleri ve Geçmişi Ortaya Çıkarıldı

Doğan kod adlı terörist Kadriye Evcil, örgütün kırsal kadrolarına 2006’da katıldı. Türkiye’de eylem gerçekleştirmek üzere örgütsel eğitimler aldı. Daha sonra Irak’ın kuzeyindeki Haftanin alanına geçen Anju, örgütün kurye çalışmalarında tecrübe edindi.

Terörist Kadri Anju, 2015-2017 yılları arasında PKK/KCK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan’ın korumalarını yaptı. Ocak 2018’de Irak-Suriye aktarım sorumlusu olarak Kariyê alanına geçti. Kurye sorumluluğu dışında örgütün dış ilişkiler biriminin çalışmalarında da yer aldı.

Anju, terör örgütü mensuplarının Irak içerisinde ve Irak-Suriye arasındaki aktarımlarını organize etti. Ayrıca örgütün silah, mühimmat ve patlayıcı temininde de görev aldı.

MİT’in başarılı operasyonuyla terör örgütü PKK’nın sözde Irak-Suriye sorumlusu Doğan kod adlı Kadri Anju, terörden arındırılmış bölgelere yönelik planladığı eylemleri gerçekleştiremeden etkisiz hale getirildi. Operasyon, terör örgütü PKK’ya büyük bir darbe vurdu.

Exit mobile version