Genel

Kuzey Irak’ta Şehit Olan İki Askerimizin Acı Hikayesi

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda iki kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin isimleri İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun ve Piyade Sözleşmeli Er Erkan Selçuk olarak açıklandı.

İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun

Milli Savunma Bakanlığı, İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun’un, teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düştüğünü duyurdu. Şehit askerimizin haberi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin Mersin’in Erdemli ilçesindeki evine de dev bir Türk bayrağı asıldı.

Şehit Torun’un cenazesi, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Kadirli ilçesindeki Hacı Ahmet Camii’ne getirildi. Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı. Şehit için cenaze namazı kılındı ve helallik istendi. Şehidin naaşı, daha sonra Kadirli Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Piyade Sözleşmeli Er Erkan Selçuk

Piyade Sözleşmeli Er Erkan Selçuk da aynı bölgede görev yapıyordu. Teröristlerin tuzakladığı el yapımı bombanın patlaması sonucu ağır şekilde yaralandı. 23 yaşındaki Erkan Selçuk, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Kahraman askerimizin şehadet haberi, Muş’un Hasköy ilçesi Sunay Mahallesi’nde yaşayan ailesine ulaştı. Acı haberi alan annesi Gülsen ve babası Ahmet Selçuk ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Gülsen Selçuk, ağıtlar yaktı. Türk bayrağı asılan şehit evine, yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu.

Çiftin 8 çocuğundan dördüncüsü ve bekar olan Erkan Selçuk’un vatani görevinin ardından sözleşmeli olduğu öğrenildi. Şehit Selçuk’un ağabeyi ise Selçuk’un da Varto ilçesinde jandarma uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtildi.

Şehit Erkan Selçuk için Muş’ta cenaze töreni düzenlendi. Hasköy ilçesi Merkez Kul Zühtü Camii’ndeki törene, ailesi, sevenleri ve askeri erkan katıldı. Şehit için cenaze namazı kılındı ve helallik istendi. Kahraman asker, namazın ardından ebediyete uğurlandı.

Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyoruz

Kuzey Irak’ta şehit olan iki kahraman askerimizin acı hikayesini sizlerle paylaştık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonların sonuna kadar devam edeceğini ve teröristlerin hak ettikleri cezayı alacaklarını belirtiyoruz.