Genel

Pençe-Kilit Operasyonu’nda Şehit Düşen İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun’un Ailesine Başsağlığı Mesajı

Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda mayına basan İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun (29) şehit oldu. Şehidin ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kahraman silah arkadaşının vatan için canını feda ettiğini söyledi.

Şehidin Ailesine Taziye Telefonu

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehidin ailesine taziye telefonu eden Bakan Güler’in mesajını duyurdu. Paylaşımda, “Kahraman silah arkadaşımız 26 Ağustos 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Güler, şehidin ailesine yaptığı telefon görüşmesinde, “Sizlerin acınız bizim acımızdır. Sizlere sabır ve metanet diliyorum. Şehidimizin ruhu şad olsun. Vatanımız için canını veren kahraman silah arkadaşımızın aziz hatırasını daima yaşatacağız” dedi.

Şehidin Cenazesi Memleketine Uğurlandı

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun’un cenazesi, Kuzey Irak’tan getirildikten sonra Ankara’da düzenlenen törenle memleketi Konya’ya uğurlandı. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, şehidin ailesi ve yakınları ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Törende şehidin özgeçmişi okundu. Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından askeri uçakla Konya’ya gönderildi.

Şehidin Son Yolculuğuna Binlerce Kişi Katıldı

Şehit İstihkam Uzman Çavuş Taner Torun’un cenazesi, Konya’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende şehidin babası Mehmet Torun, “Oğlum vatan sağ olsun. Senin kanın yerde kalmayacak. Senin kanınla sulanan topraklar bizimdir. Senin kanınla sulanan bayrak bizimdir. Senin kanınla sulanan ezan bizimdir. Senin kanınla sulanan vatan bizimdir” diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Karatay ilçesindeki Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.