Genel

Hatay’ın Yayladağı ilçesi açıklarında deprem meydana geldi!

Hatay’ın Yayladağı ilçesi açıklarında, Antakya Körfezi’nde 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 10.34 kilometre altında kaydedildi. AFAD, depremin herhangi bir hasara yol açmadığını duyurdu.

Deprem Saat 12.17’de Oldu

Türkiye’nin güneyindeki Hatay ilinin Yayladağı ilçesi açıklarında, Antakya Körfezi’nde bugün saat 12.17’de 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü, Antakya Körfezi’nin ortasında yer aldı. Deprem, yerin 10.34 kilometre altında kaydedildi.

AFAD: Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremle ilgili yaptığı açıklamada, depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığını bildirdi. AFAD, vatandaşları deprem konusunda bilinçli olmaya ve resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeye çağırdı.

Hatay Deprem Bölgesinde Yer Alıyor

Hatay, Türkiye’nin deprem bölgelerinden biridir. Hatay’ın kuzeyinde, Doğu Anadolu Fay Hattı uzanır. Bu fay hattı, Türkiye’nin en büyük depremlerine neden olan bir yapıdır. Hatay’ın güneyinde ise, Arap Levhası ile Anadolu Levhası arasındaki sınır bölgesi yer alır. Bu bölgede de sık sık küçük ve orta büyüklükte depremler meydana gelir.