İYİ Parti’de İstifalar ve İddialar: Milletvekilliği Sıraları Satıldı

Türkiye siyasetinde hareketli günler yaşanırken, İyi Parti’de de istifa dalgası devam ediyor. Son olarak, partinin eski Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve 15 il ve ilçe yöneticisi partiden ayrıldı. Savaş, yaptığı açıklamada, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Merkez yöneticilerini milletvekilliği sıralarını satmakla suçladı.

Savaş: “Parti Bir Ticaret Merkezi Oldu”

Uşak Haber’de yer alan habere göre, Savaş, İyi Parti’nin genel merkezinde yer alan bir üst yönetici grubunun, genel başkanın bilgisi dahilinde Anadolu’nun birçok ilinde İyi Parti milletvekilliği sıralarını satmış olduğunu iddia etti. Savaş, şöyle konuştu:

“Genel Başkan Meral Akşener, İYİ Parti’nin kurucusu değildir. Entelektüel Türk milliyetçilerinin kurduğu bir partidir. Namuslu ve idealist Türk milliyetçileri Meral Akşener’i genel başkan seçmiştir. Şu anda gelinen nokta içler acısıdır. Bu saatten sonra İyi Parti bir siyasi parti değil, parti bir ticaret merkezi olmuş, genel başkan da bir şirketin müdürü olmuştur.”

Savaş, ayrıca Akşener’i de sert bir dille eleştirdi. Savaş, “Saygısızlar, saygısızlar” diyerek alkışladığı Akşener’in, partinin kurucularına ve üyelerine saygısızlık yaptığını söyledi.

Akşener’den Cevap Var mı?

Savaş’ın milletvekilliği sıralarının para karşılığı satıldığı iddiası siyaset gündemindeki yerini korurken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu iddiaya nasıl cevap vereceği merak ediliyor. Akşener, daha önce de partisinden istifa eden veya ihraç edilen isimlere karşı sessiz kalmıştı.

İyi Parti’de son dönemde yaşanan istifaların ardında ne gibi nedenler yattığı ve parti içindeki çatlakların nasıl giderileceği ise henüz bilinmiyor.

Exit mobile version