ABD’deki dev petrol rafinerisinde yangın: Binlerce insan tahliye ediliyor

ABD’nin Louisiana eyaletindeki Marathon Petroleum rafinerisinde çıkan yangın nedeniyle bölgede yaşayan binlerce insan tahliye ediliyor. Yangın, nafta sızıntısından kaynaklandı ve yaralanan olmadığı bildirildi.

Yangın sabah saatlerinde başladı

Marathon Petroleum, Garyville bölgesindeki rafinerisinde sabah saatlerinde başlayan yangının yakıt olarak kullanılabilecek yanıcı bir sıvı olan nafta sızıntısından kaynaklandığını açıkladı. Petrol firması, New Orleans şehrine yaklaşık 65 kilometre uzaklıktaki yangına müdahale edildiğini ve kontrol altına alınan yangında yaralanan olmadığını duyurdu.

Bölge halkına tahliye çağrısı

Yangının çevreye yaydığı siyah ve yoğun duman nedeniyle bölge halkının sağlığı tehlikeye girdi. ABD medyasında yer alan haberlere göre, yangın çıkan noktanın yaklaşık 3,5 kilometre çapındaki bölgede yaşayan tüm sakinlerin tahliyeleri zorunlu tutuldu. Bölge yetkilileri, vatandaşlara kapılarını ve pencerelerini kapatarak evlerinden çıkmamalarını veya güvenli bir yere gitmelerini tavsiye etti.

ABD’nin en büyük ikinci rafinerisi

ABD Enerji Bilgilendirme İdaresine göre, Marathon Petroleum rafinerisi ülkenin en büyük ikinci işletim kapasitesine sahip olan tesisi. Tesiste günlük yaklaşık 600 bin varil petrol üretiliyor. Yangının üretim üzerindeki etkisi henüz bilinmiyor.

Sosyal medyada paylaşılan video kayıtlarında, rafineriden çıkan siyah ve yoğun dumanın yüzlerce metre yüksekliğe ulaştığı görüldü. Yangının sebep olduğu çevresel hasarın boyutu da araştırılıyor.

Exit mobile version