İstanbul’da Uyuşturucu Operasyonunda Polis Şehit Oldu

İstanbul Kağıthane’de uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda polise uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan şüphelilerden biri öldürüldü, biri ağır yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı. Çatışmada 37 yaşındaki polis memuru Hakan Telli şehit oldu. Şehidin eşi ve iki kız çocuğu geride kaldı.

Polise Tuzak Kuruldu

Olay, dün akşam saatlerinde Kağıthane’de meydana geldi. Polis, şüphelendiği bir kişinin üzerinde silah ve uyuşturucu madde buldu. Gözaltına alınan kişi, ifadesinde uyuşturucuyu aldığı adresi verdi. Bunun üzerine 3 polis memuru, arama yapmak için şüphelinin verdiği adrese gitti.

Polisler, ikinci katındaki dairenin kapısını çaldığında içeriden uzun namlulu ve otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisler karşılık verdi ancak bir polis memuru göğsünden vurularak ağır yaralandı. Yaralanan polis memuru Hakan Telli, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şüphelilerden Biri Ölü Ele Geçirildi

Çatışma sırasında polise tuzak kuran şüphelilerden biri de ölü olarak ele geçirildi. Diğer şüpheli ise ağır yaralı olarak yakalandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve bomba imha uzmanları sevk edildi. Bina içerisinde ve çevresinde arama yapıldı. Şüphelilerin kullandığı silahlar ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devam ediyor.

Şehidin Cenazesi Memleketine Gönderildi

Operasyonda şehit olan polis memuru Hakan Telli’nin cenazesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Tokat’a gönderildi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Şehidin eşi ve iki kız çocuğunun acısına ortak olan Vali Yerlikaya, “Şehidimizin ruhu şad olsun. Ailesine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Bu hain saldırının faillerini en ağır şekilde cezalandıracağız. Uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

Uyuşturucu Mafyası İstanbul’un Göbeğinde

Operasyonun ardından ortaya çıkan detaylar, İstanbul’un göbeğinde uyuşturucu mafyasının nasıl yuvalandığını gözler önüne serdi. Şüphelilerin ellerinde uzun namlulu silahlar ve otomatik silahlar olduğu, polise hiç çekinmeden ateş açtıkları belirlendi. Bu silahların nasıl buralara kadar girebildiği ise herkesi korkutan büyük bir soru işareti.

Uyuşturucu ile mücadelede şehit olan polis memuru Hakan Telli’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve emniyet teşkilatına başsağlığı diliyoruz. Uyuşturucu tacirlerine karşı mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Bu hainlerin hak ettikleri cezayı alacaklarından kimsenin şüphesi olmasın.

Exit mobile version