Galatasaray, Alpaslan Öztürk ile Yollarını Ayırdı

Galatasaray, 30 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Alpaslan Öztürk ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshetti. Sarı-kırmızılı kulüp, oyuncuya verdiği hizmetler için teşekkür ederek başarı dileklerini iletti.

Alpaslan Öztürk Kimdir?

Alpaslan Öztürk, 1993 yılında Belçika’da doğdu. Futbola Beerschot AC altyapısında başladı. 2012 yılında Standard Liege takımına transfer oldu. Burada iki sezon forma giydikten sonra 2014 yılında Türkiye’ye geldi ve Eskişehirspor’a kiralandı. 2015 yılında ise Göztepe’ye transfer oldu ve burada beş sezon boyunca takımın önemli oyuncularından biri oldu.

Galatasaray’a Transferi Nasıl Gerçekleşti?

2020 yılında Göztepe ile sözleşmesi sona eren Alpaslan Öztürk, Galatasaray ile anlaştı ve üç yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, oyuncunun tecrübesinden ve liderliğinden faydalanmak istiyordu. Ancak Alpaslar Öztürk, Galatasaray’da beklediği şansı bulamadı ve sadece iki resmi maçta forma giyebildi.

Eyüpspor Macerası

2021 yılının ocak ayında Galatasaray’dan ayrılma kararı alan Alpaslan Öztürk, 1’inci Lig ekibi Eyüpspor’a kiralandı. Burada daha fazla oynama fırsatı bulan oyuncu, takımın savunmasında önemli bir rol oynadı. Toplamda 18 maçta forma giyen Alpaslan Öztürk, iki de gol attı. Ancak Eyüpspor, ligi 15’inci sırada bitirerek küme düştü.

Geleceği Ne Olacak?

Galatasaray ile sözleşmesi devam eden Alpaslan Öztürk, yeni sezon öncesi sarı-kırmızılı kulüple yollarını ayırma kararı aldı. Kulüpten yapılan resmi açıklamada, “Alpaslan Öztürk’e, Galatasaray formasıyla vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz” denildi.

Alpaslan Öztürk’ün yeni takımının kim olacağı henüz belli değil. Ancak oyuncunun hem Türkiye’den hem de yurt dışından teklifler aldığı öğrenildi. Oyuncunun menajeri ise yakın zamanda bir açıklama yapacağını duyurdu.

Exit mobile version