Nevşehir’de Oğlunu Öldürüp Bahçeye Gömen Adamın Cezası Onandı

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde oğlunu tüfekle vurarak öldürüp cesedini bahçeye gömen Arif Karakollu’nun (59) aldığı 16 yıl 8 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı. Karakollu, cinayeti 15 ay sonra katıldığı televizyon programında itiraf etmişti.

Oğlunun Kaybolduğunu Söylemişti

Olay, Ocak 2018’de Derinkuyu’ya bağlı Kuyulutatlar köyünde meydana geldi. Arif Karakollu, jandarmaya giderek, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen oğlu Engin Karakollu’nun (34) kaybolduğunu bildirdi. Jandarma ekipleri, Engin Karakollu’nun izini bulmak için arama çalışması başlattı ancak sonuç alamadı.

Televizyon Programında İtiraf Etti

Arif Karakollu, oğlunun ölümünden 15 ay sonra, Nisan 2019’da eşi ve kızı ile birlikte oğlunun bulunması için katıldığı televizyon programında şok edici bir itirafta bulundu. Karakollu, kendisine ve eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle oğlunu tüfekle ateş ederek öldürüp, cesedini evinin bahçesinde toprağa gömdüğünü anlattı.

Ceset Saman Balyalarının Altında Bulundu

Karakollu’nun itirafının ardından jandarma ekipleri harekete geçti ve evinin bahçesinde arama yaptı. Ekipler, saman balyalarının altında toprağa gömülü bir ceset buldu. Cesedin Engin Karakollu’ya ait olduğu belirlendi. Engin Karakollu’nun cesedi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Gözaltına alınan Arif Karakollu, jandarmadaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Karakollu, cezaevine gönderildi. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan iddianame düzenlendi.

16 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Nevşehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında son sözleri sorulan Arif Karakollu, “Çok pişmanım, kendimi korumak zorunda kaldığım için oğlumu öldürdüm” dedi. Mahkeme heyeti, Karakollu’yu ‘alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın cinayeti itiraf etmesi ve duruşmalardaki ‘iyi hali’ ile ‘tahrik’ indirimleri de uygulayarak cezasını 16 yıl 8 aya düşürdü.

Yargıtay Kararı Onadı

Karara itiraz eden taraf avukatlarının başvurusu üzerine dosya önce Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu. Dosya, temyiz edilerek Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Arif Karakollu’nun aldığı 16 yıl 8 ay hapis cezasını onadı. Ceza Dairesi, sanık hakkında verilen cezaya yapılan itiraz taleplerinin yerinde görülmediğine vurgu yaparak, temyiz başvurusunun esastan reddine karar verdi. Ceza Dairesi, yerel mahkeme ve istinaf mahkemesinin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve işlemlerde de eksik olmadığını, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Ceza Dairesi’nce onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Exit mobile version