Genel

Samsun’da Jandarma Uzman Çavuşun da Aralarında Bulunduğu Korkunç Kaza: 1 Ölü, 7 Yaralı

Samsun’un Havza ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Kazada ölen sürücünün jandarma uzman çavuş olduğu ve izin dönüşü yola çıktığı belirlendi.

Kazanın Detayları

Kaza, Samsun-Vezirköprü kara yolu Şehsafi Mahallesi mevkisinde saat 15.30 sıralarında gerçekleşti. Ender Tütüncü (42) idaresindeki 38 BA 251 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Ayhan Eğilmez’in (25) kullandığı 05 FR 545 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobillerden biri yolda ilerleyen Aslan Bilen (43) yönetimindeki motosiklete de çarptı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Araçlarda sıkışan yaralılar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Havza İtfaiye Amirliğine bağlı ekipler tarafından çıkarıldı.

Yaralıların Durumu

Kazada, sürücüler ile otomobillerdeki Fatma Betül Tütüncü (41), Berk Tütüncü (8), Beren Tütüncü (13), Aslan Bilen (43), Kübra Eğilmez (22) ve 4 aylık bebek Aplarslan Eğilmez yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ağır yaralanan sürücü Eğilmez kaldırıldığı hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eğilmez’in cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırılırken, diğer yaralıların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Jandarma Uzman Çavuş Olduğu Ortaya Çıktı

Kazada hayatını kaybeden sürücü Ayhan Eğilmez’in Osmaniye İl Jandarma Komutanlığında jandarma uzman çavuş olarak çalıştığı ve izin dönüşü için Havza’nın Beyören Mahallesi’nden yola çıktığı ortaya çıktı. Eğilmez’in eşi Kübra Eğilmez ve oğlu Aplarslan Eğilmez’in de aralarında bulunduğu yaralılardan olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, Eğilmez’in ailesi ve meslektaşlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.