Emekli Maaşlarına Zam Müjdesi: İşte Detaylar

Temmuz ayında milyonlarca emekli sadece enflasyon farkını yani %19,77’lik bir zammı görebildi. Ayrıca maaşı 7500 lirayı geçmeyen emekliler de zam alamadı. Bu durum emeklilerin tepkisine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Talimat Verdi

Emeklilerin mağduriyetini gidermek için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarında düzenleme yapılması için talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda emekli maaşlarıyla ilgili bir çalışma yapılacak” dedi.

Binali Yıldırım’dan Müjdeli Haber

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da emekli maaşlarında ciddi iyileştirme olacağını müjdeledi. Yıldırım, “Emeklilerimizi bence en geniş kapsamlı en fazla memnun edecek yöntem tercih edilecektir diye düşünüyorum” dedi.

Emekliye Zam Nasıl Olacak?

Peki emekliye zam nasıl ve ne zaman olacak? Olası senaryolar neler? İşte yanıtları:

Emekliye Zam Ne Zaman Olacak?

Emekliye zam ne zaman olacağı henüz netleşmedi. Ancak beklenti 2024 gelmeden kasım ayı gibi emekli aylıklarında iyileştirme yapılması yönünde. Bu konuda bir çalışma yürütülüyor ve alternatifler değerlendiriliyor. Tüm bu formüller bütçeye olası maliyetiyle cumhurbaşkanının masasında olacak. Hangi yöntemin kullanılacağı önümüzdeki dönemde belli olacak.

Emekli maaşlarında yapılması planlanan iyileştirme hakkında son gelişmeleri takip etmek için [web sitemizi] ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version