Oosterwolde, eski takımına karşı gol attı ve Fenerbahçe’ye beraberliği getirdi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu ilk maçında Hollanda’nın Twente takımıyla deplasmanda karşılaştı. Sarı-lacivertli ekip, maçın ilk yarısında geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda baskılı bir oyun sergiledi ve 1-1’lik beraberliği kurtardı. Fenerbahçe’nin golünü atan isim ise Twente altyapısından yetişen ve geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Parma’dan transfer edilen Jayden Oosterwolde oldu.

Maçın özeti

Maça hızlı başlayan taraf Twente oldu. 20’nci dakikada sağ kanattan gelişen atakta Manfred Ugalde’nin ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu ve ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Fenerbahçe toparlanmaya çalıştı ve 32’nci dakikada beraberlik golünü buldu. Sebastian Szymanski’nin sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası çizgisi üzerinde düzgün bir kafa vuruşu yapan Jayden Oosterwolde, sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydetti.

İkinci yarıda Fenerbahçe daha baskılı bir oyun ortaya koydu ve rakip kalede pozisyonlar üretti. Ancak Twente savunması ve kalecisi Joel Drommel gole izin vermedi. Maçın son dakikalarında Fenerbahçe’nin penaltı beklediği bir pozisyonda hakem devam kararı verdi ve maç 1-1 sona erdi.

Oosterwolde’nin performansı

Fenerbahçe’nin sol bek oyuncusu Jayden Oosterwolde, maçın yıldızlarından biriydi. Eski takımına karşı gol atan 22 yaşındaki oyuncu, hem savunmada hem de hücumda etkili bir oyun sergiledi. Oosterwolde, maç boyunca 3 şut çekti, 2 isabetli pas verdi, 2 orta yaptı, 2 top çaldı ve 2 faul aldı. Ayrıca maçın en çok koşan oyuncusu oldu ve 11.4 kilometre mesafe kat etti.

Oosterwolde, Fenerbahçe formasıyla ilk kez gol sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Parma’dan transfer edilen Oosterwolde, daha önce çıktığı 9 maçta golle tanışamamıştı. Oosterwolde, Twente altyapısından yetişmiş ve 2019-2020 sezonunda A takıma yükselmişti. Twente formasıyla 24 maçta 2 gol ve 2 asistlik performans sergilemişti.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında 26 Ağustos Perşembe günü saat 20.00’de Ülker Stadyumu’nda Twente’yi ağırlayacak. Sarı-lacivertli ekip, turu geçmek için galibiyet veya golsüz beraberlik arayacak. Oosterwolde’nin de bu maçta forma giymesi bekleniyor.

Exit mobile version