Şehit Uzman Çavuş Ali Demir’in Cenazesi Memleketine Uğurlandı

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu sırasında PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Demir’in cenazesi, memleketi Ordu’ya gönderildi. Şehidin İstanbul Sultanbeyli’deki aile evine Türk bayrakları asılırken, şehit için dualar edildi.

Şehidin Doğum Gününe 3 Gün Kala Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde yol emniyeti alındığı sırada PKK’lı teröristlerin ateş açması sonucu ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Demir’in şehit olduğunu duyurdu. Şehidin doğum gününe 3 gün kala şehit olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Ali Demir, evli ve bir çocuk babasıydı. Şehit, operasyon bölgesindeyken eşinin Elazığ’da polis olarak görev yaptığı belirtildi.

Şehidin Cenazesi Ordu’ya Gönderildi

Şehit Uzman Çavuş Ali Demir’in cenazesi, helikopterle Malatya Erhaç Havalimanı’na getirildi. Burada düzenlenen törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve askeri erkan katıldı.

Törende şehidin özgeçmişi okundu ve dua edildi. Şehidin naaşı, askeri uçakla memleketi Ordu’ya gönderildi.

Terörle Mücadelede Gelinen Nokta Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı’nın yedinci yıl dönümünde terörle mücadelede gelinen noktayı kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, son bir haftada 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Böylelikle 1 Ocak’tan itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1102’ye ulaştığını açıkladı.

Bakanlık, hudut güvenliği için operasyonların kesintisiz süreceğini vurguladı. “Mücadelemiz tek bir terörist kalmayana kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Exit mobile version