Genel

Ankara’da Skandal Olay: Eğlence Mekanından Çıkan 3 Sivil Polis Kadınlara Saldırıp Havaya Ateş Açtı

Ankara’da sabah saatlerinde meydana gelen skandal olayda, eğlence mekanından çıkan 3 sivil polis, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunup havaya ateş açtı. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerin 1’i çarşı bekçisi, 2’si polis memuru olduğu ortaya çıktı.

Olay Nasıl Gelişti?

Olay, 24 Ağustos 2023 günü saat 06.30 sıralarında Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir eğlence mekanının önünde yaşandı. İddiaya göre, eğlence mekanından çıkan alkollü 3 sivil polis, yoldan geçen kadınları taciz etmeye başladı. Kadınlar tepki gösterince, şüpheliler kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Bu sırada şüphelilerden biri silahını çekerek havaya ateş açtı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, şüphelileri kovalamaca sonucu yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinden bir adet ruhsatsız tabanca ve bir adet biber gazı ele geçirildi.

Şüphelilerin Kimliği Şoke Etti

Gözaltına alınan şüphelilerin kimlikleri ise şok etti. Şüphelilerin birinin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisinin ise polis memuru olduğu belirlendi. Şüphelilerin eğlence mekanında arkadaşlarıyla alkol aldıkları ve olayın alkollü vaziyette gerçekleştiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Adı geçen şahıslarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılarak şahıslar açığa alınmış ve mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir” denildi.

Toplumda Tepki Çeken Olay

Olayın duyulmasıyla birlikte toplumda büyük tepki çekti. Sosyal medyada binlerce kullanıcı, olaya ilişkin yorumlar yaptı. Bazı kullanıcılar, şüphelilerin mesleklerine yakışmayan davranışlar sergilediklerini ve kadın haklarına saygısızlık ettiklerini belirtti. Bazı kullanıcılar ise, olayın yargıya taşınması ve şüphelilerin hak ettikleri cezayı almaları gerektiğini ifade etti.