Genel

Sivas’ta Scooter’lı Çocuğun Ölümüne Neden Olan Kaza

Sivas’ta scooter’lı bir çocuk ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 17 yaşındaki Alperen Aydın hayatını kaybetti. Kazanın nasıl olduğu ve sorumlularının kim olduğu henüz belirlenemedi.

Kaza Nasıl Oldu?

Edinilen bilgilere göre, kaza kent merkezi Mecnun Otyakmaz Caddesi üzerinde meydana geldi. Alperen Aydın isimli scooter kullanan çocuk ile Y.B. idaresindeki 58 ADE 312 plakalı Isuzu servis minibüsü kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle scooter’dan fırlayan çocuk yere savruldu.

Çocuk Kurtarılamadı

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Ancak çocuk, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Soruşturma Başlatıldı

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Minibüs sürücüsü Y.B. gözaltına alındı. Kazanın nedeni ve kusurlu tarafın kim olduğu araştırılıyor. Kazaya tanık olan vatandaşlar, scooter’lı çocuğun minibüsün önüne aniden çıktığını iddia etti.

Tepkiler Artıyor

Sivas’ta meydana gelen bu üzücü olay, scooter kullanıcılarının güvenliği konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Scooter’ların trafikteki yeri ve kuralları hakkında net bir düzenleme olmadığına dikkat çeken bazı vatandaşlar, scooter’ların tehlikeli olduğunu ve yasaklanması gerektiğini savundu. Ancak scooter kullanıcıları ise, scooter’ların hem ekonomik hem de çevreci bir ulaşım aracı olduğunu ve yeterli önlemler alındığı takdirde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini belirtti.