Genel

Bayburt-Erzurum yolunda Korkunç Kaza: 11 Yaralı

Bayburt-Erzurum kara yolu üzerinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve ambulans helikopterle Erzurum’a götürüldüğü öğrenildi.

Kazanın Detayları

Kaza, saat 14.00 sıralarında Bayburt-Erzurum kara yolu Kop Dağı Geçidi’nin Şehitlik mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, M.S’nin kullandığı 25 LV 270 plakalı hafif ticari araç, karşı yönden gelen N.B. idaresindeki 06 BMM 207 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araç da savrularak yol kenarına çıktı. Kazayı gören çevredekiler durumu hemen 112 Acil Sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine kısa sürede çok sayıda ekip sevk edildi. Ayrıca, durumu ağır olan yaralılara müdahale etmek için ambulans helikopter de bölgeye yönlendirildi.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazada yaralanan sürücüler M.S. ve N.B. ile araçlarda bulunan 9 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesi ile Erzurum’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve ambulans helikopterle Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

Diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu ifade edildi.

Kazanın Nedeni Araştırılıyor

Kazayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kazanın nedenini belirlemek için çalışma yürütüyor.

Kazaya karışan araçların hasar gördüğü ve çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldığı görüldü.

Kazanın yaşandığı bölgede trafik akışının bir süre kontrollü olarak sağlandığı ancak daha sonra normale döndüğü bildirildi.